No-Till , direktna setva bez obrade

Veštak ide ispod semena, pored semena, ili sve zajedno?

Ako ide sve zajedno, zar neće oštetiti seme?

Ide sve zajedno nece ostetiti seme velika je prednost.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Pricamo za psenicu 200kg mapa na hektar sam bacao prosle godine na seme a ove 16:27:7 200kg.

Ureu i an u jacim dozama treba izbjegavati direkt na sjeme
Niko ne baca u setvi psenice ureju ili kan prilikom setve. Npk ide bez problema do 300kg po hektaru, licno iskustvo. A da odgovorim opet da u istom redu zajedno sa semenom ide vestak i seme.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Koliko se brzo trose ti ulagaci semena na rad sejalici? Jel bolja odluka za te raone ili nesto kao milenijum sejalica…

I kako se cine vrhovi? Jel moze i djubrivo u isto vreme da ubaci?
Srdjane jel skupa zamena? Jel ti nemas onu diskosnu milenijum? Sta je bolje u vecoj masi…

Moze i djubrivo u isto vreme. Sejalica seje u beton.

Kako se Milenijum pokazao? Nešto mi puno "rovi" na ovom snimku. Da li je ovde nešto loše podešeno? Nemam iskustva sa no-till sejalicama iz prve ruke, pa su mi komentari uglavnom na nivou "sviđa mi se kako radi" ili "ne sviđa mi se kako radi" na oko, a ovo je na granici da mi se ne sviđa.

Sve to dobro izgleda,jedino mi se češalj nazad ne sviđa jer u kukuruzištu sigurno pravi problem.Piranje je koliki pritisak ostvaruje po bateriji jer na slici se čini dosta peskovita zemlja.

Na ovoj zemlji ide lepo a u nekoj tvrdoj čisto sumnjam da bi ovako uradila pri ovoj brzini, morao bi sporije da ide.

Direktno sam sejao u kukuruzovinu bez obrade slikacu neki dan.

Nazad
Vrh