stevanovic019
Član
Izvlačenje drva nije jednostavna stvar.
Nemanje kabine pri tome, nije bezbedno uopšte.
Međutim, mnogi nemaju izbora.
Nama je šuma u kojoj sečemo drva na ravnom. Međutim, ima dosta ljudi koji nisu te sreće.
I onda - nemaju izbora.
Naravno, treba imati ispravan traktor, iskustva i - trezvenu glavu.
Izgleda zastrašujuće posmatrano sa strane, ali tako se radi svakodnevno, praktično.
Nažalost, može se desiti svašta neočekivano. Pa ipak, ostaje da treba razmišljati, što više predvideti i raditi polako, kako bi se nesreće izbegle.
Čovek je dobro. Malo ugruvan, ali dobro..
I traktor je dobro. Stradali samo plehovi..
Ali, ostaje da su i on i vozač šlepera trebali očekivati ovako nešto. Jer je put uzak, strm i nepregledan.
I sa traktorima manje, ali putnička vozila često imaju nezgode.
Svi to znaju.
Desilo se pre nekoliko godina.
I još jedno moje zapažanje. Ono što izgleda pojedinci ne znaju.
Kada ovako leti imamo duge periode bez padavina, put je izuzetno klizav pri prvoj kiši. Naročito ako je slabijeg intenziteta
Tada gotovo nepogrešivo imamo vozila "parkirana" duž puta.
I nisu to mladi vozači. Već ljudi koji su tokom svog života mogli videti te slučajeve, pa opet završe i oni na isti način.
Što mi ponekad nije jasno. Ali ok.. i ja sam slične greške pravio i dva puta kroz prozor izlazio.
Možda treba iskusiti na svojoj koži, pa naučiti razmišljati unapred..
Nemanje kabine pri tome, nije bezbedno uopšte.
Međutim, mnogi nemaju izbora.
Nama je šuma u kojoj sečemo drva na ravnom. Međutim, ima dosta ljudi koji nisu te sreće.
I onda - nemaju izbora.
Naravno, treba imati ispravan traktor, iskustva i - trezvenu glavu.
Izgleda zastrašujuće posmatrano sa strane, ali tako se radi svakodnevno, praktično.
Nažalost, može se desiti svašta neočekivano. Pa ipak, ostaje da treba razmišljati, što više predvideti i raditi polako, kako bi se nesreće izbegle.
Čovek je dobro. Malo ugruvan, ali dobro..

I traktor je dobro. Stradali samo plehovi..

Ali, ostaje da su i on i vozač šlepera trebali očekivati ovako nešto. Jer je put uzak, strm i nepregledan.
I sa traktorima manje, ali putnička vozila često imaju nezgode.
Svi to znaju.
Desilo se pre nekoliko godina.
I još jedno moje zapažanje. Ono što izgleda pojedinci ne znaju.
Kada ovako leti imamo duge periode bez padavina, put je izuzetno klizav pri prvoj kiši. Naročito ako je slabijeg intenziteta
Tada gotovo nepogrešivo imamo vozila "parkirana" duž puta.
I nisu to mladi vozači. Već ljudi koji su tokom svog života mogli videti te slučajeve, pa opet završe i oni na isti način.
Što mi ponekad nije jasno. Ali ok.. i ja sam slične greške pravio i dva puta kroz prozor izlazio.
Možda treba iskusiti na svojoj koži, pa naučiti razmišljati unapred..

Poslednja izmena: