Nikad ovako !

Sto se tice droge prvi put sam se sreo u srednjoj skoli u Rumu nisam video kako koriste al vidis budala dodje sav dezorjentisan smrdi na nesto pa su mi objasnjavali da je naduvan.
Otac pokojni je bio strog zajeban imo je naviku da kaze eto ja mom sinu ne branim cigare al da kaze tata kupi mi ne moj da se krije ne do bog da dete upali seno itd a ja se misli da zapalim pred njim cigaru zapalio bi mi svecu, alkohol ne do bog da mi je za lek trebalo a ne da dodjem pijan kuci, a za drogu pa nije bilo para ni za uzinu i kartu za autobus jer se kupovala zemlja vazda falilo stopiraj svercuj se a za uzinu strpi se dodji kuci jedi izdrzi vidis koliki si.
E sad cujem ima je i u selu oko skole ne do bog da primetim da se neko muva oko moje dece kakva policija ima motka da radi spakovacu ga u bolnicu za koske

Jbt. svi prepodobni! A što sedite na 'ladnom betonu,to nema veze jel? 😃
To sam i ja hteo da napišem. Jel moguće da su ovde svi tako fini. Aj što se ljudi ne drogiraju alo ovde niko ništa, ni kafu. :(
Po mom iskustvu kad neko nema baš ni jedan porok taj na neki drugi način nije baš u vinklu. Ne gde more da pukne. :)
Са децом треба причати и дати им узор личним примером. Ја не пијем, не пушим, кафу никад пробао нисам о дрогама да не причам. Видео сам неке ствари како изгледају али никада пробао. Своју децу учим да то не ваља и да се клоне ликова који све то користе. Са децом смо створили један здрав однос супруга и ја. Мада њој се више поверавају и њој више причају него мени. Мада то није гарант да неће упасти и подлећи лошем друштву али за сада одолевају. Створили су свој неки круг другара који су исто као и они из здраве средине и породице. Оно што је најважније КУЋНО ВАСПИТАЊЕ како из куће изађу такви ће и бити. Е сад неки родитељи"немају" времена за своју децу јер јбг "презаузети" су личним животом,а већином и туђим.
Mislim da nisi u pravu po više tačaka. Jel misliš da neko vaspitava dete da bude narkoman? Obično se i ljudi i okolina začudi kada se čuje, Kažu "otkud? bio fin dečko".
Takođe što se tiče ličnog primera. Ne znam da li si primeti da deca alkoholičara gotovo nikad ne postaju i sami alkosi? Mislim i to je davanje nekog primera ali negativnog. To što ti ne piješ neće imati mnogo uticaja na to da li će tvoja deca piti. Ne kažem da hoće samo da ovo prvo ne utiče.
Isti jako je loše što mnogo ljudi izjednačava to kad je neko par puta probao travu sa nekom ozbiljnom ovisnošću o teškim drugama.
I da postoji podela na lakše i teže druge. Ti psiholozi koji ih sve izjednačavaju nemaju pojma u čemu govore.
Posle kazu "kako on ima".. Pa mora da ima kad ne trosi ni na sta :D

Jos ako kazes da leras apenca do prodavnice to je to 😂
Ja moj izbacim iz brzine i gasim 100 m od radnje. :ROFLMAO:

Па види знам јако пуно родитеља које је баш брига за децу. Битније им је ко је кога нагузио у фарми, паровима, елити. Ко је колико објава окачио на неку сличицу на ФБу, имагинарни, пријатељи сликање и селфирање. Таква деца од таквих родитеља немају светлу будућност. Деца су одраз својих родитеља и какви смо ми и како их васпитавамо такви ће и они бити. Што се тиче алкохолизма и наркоманија знам јако пуно њих који окрећу главу од истине да им деца користе неки од тих порока. Што се васпитања деце тиче мало људи има који могу нешто о томе да ми кажу. Ја на моју децу никада тон нисам повисио, а камо ли ударио. Све причом решавамо. Ја нисам био цвећка у младости свашта сам радио, не би, волео да ми деца буду таква али ми некада буде криво што их другачије нисам васпитавао. Бар десети део да су као ја када сам био млађи али јбг бар се никада нигде нисам постидео и црвено. Моја су деца скромна тако сам их васпитао и нису материјалисти, као већина деце. Не пате за оригинал стварима иако могу све да им приуштим. Па моја деца имају играчака као два вртића, многа деца толико играчака нису видела ни на вашару. Али опет им нисам, дозволио да постану материјалисти. Код мене нема ајфона, и које каквих **greška задовољни су оним што имају. Гледам да заврше школе и то, им стално причам да са школама могу бити нешто у животу. Без школе се зна шта могу бити пуни су нам телевизори таквих и такви нам воде државу. Не школовани, бахати и сељачине без морала и части.

Ispravno skroz ali ako ti deca ne budu iole buntovna bice savrseni robovi danasnjeg sistema .
Ja sam se sa ocem cesto svadjao i u ludim godinama bolelo me za njegovo misljenje . Na jedno uvo udje na drugo izadje . Dok sam ne osetis stvari na svojoj kozi nema pravog ucenja .
Kolika su ti uzrasta deca ako nije tajna ? Ili koliko je bar najstarije ?

Ћерка 17, син 14, ћерка 10 и син 3,5. Код овог четвртог сам се зајебао🤣 најмањи али највраголастији. Он ће једини мало искакати из колосека. То ме и плаши да ће бити робови система али опет се надам да ће успети да се изборе са тим.

Ko nema svoju ne bi trebao drugima da soli pamet o vaspitanju dece.Jednostavno treba dosta stvari da doživi, preživi i shvati šta znači biti roditelj!
U decu treba imati i graditi uzastopno poverenje.Ja sam stanovao dok sam išao u srednju školu, nisam bio kod kuće, mogao sam da radim šta god sam hteo ali nisam.Razmišljao sam o tome kako se moji roditelji bore i muče za sve što meni treba a ja da ih brukam i sramotim nema smisla.Tako sada gledam da i moja deca budu takva, ćerka je otišla u N.S u školu, stanuje u internatu, plaća joj se sve što poželi za uzvrat donosi svedočanstva sa svim peticama.
Sin od septembra kreće njenim stopama takođe u daleki grad i internat, nema mesta za zezanje.Gradimo drugarski odnos od malih nogu, poverenje i sve što sledi za time.Nisam strog niti forsiram svoje neostvarene ambicije preko dece, šta su hteli to su upisali.Kako mi je to samo ja znam, ne moraju da se učaure u ovoj sredini, neka idu i šire svoje vidike.

Ћерка 17, син 14, ћерка 10 и син 3,5. Код овог четвртог сам се зајебао🤣 најмањи али највраголастији. Он ће једини мало искакати из колосека. То ме и плаши да ће бити робови система али опет се надам да ће успети да се изборе са тим.
Jednom sam ti rekao vec da si ti bogat covek 👍
A ja ne bih bio ja ako se ne bih nasalio . Bogat si i materijalno jer si uzeo 3 milke za cetvrto dete od Vucica 🤣
Svaka cast tvom ukucaninu koji kuva za sve vas . Pa vi bez kile mlevenog da napunis neko povrce tesko da se mozete najesti . Kilo sira vam treba samo za dorucak 😀
I da jedno pitanje . Kako ces prepoznati da li je neko od dece dunuo ako ti nisi i ne znas kako to izgleda i deluje na coveka ? Ja znam porodicu koja je u cetrdesetim prvi put dunula da bi znala odgovor na ovo pitanje . Ali imas srece sto ti je cerka najstarija . Ona mora obracati paznju na bracu i sestru i da te obavesti ako provali nesto 🤨

Нек су ти живи сто година и нек се поносиш својом децом.

Nazad
Vrh