Nikad ovako !

Pune se skoro do kraja, nije to uzrok. Zahebo ga izvođač radova kad je rekao da može silos biti i višlji a istog prečnika kao i prethodna dva napravljena.
 
sreća osta mu kupa od kuruza ,sad lepo ceradai da ga bog veseli,nego tu su 100% najebali ko nije digao lovu od kuruza ili šta je već predao kod njega.
Lopovska posla kao konfido što je izjebao ljude samo zbog politike i predizborne kampanje.
 
Metalni silosi se ovako ruše kada manipulacija nije po propisu odnosno kada se roba ispušta na prinudni ispust odnosno na stranu.Obično onda ostane jedna strana žitarica visoko i onda se obruši i dođe do rušenja silosa.Puni silosi se nikad ne prazne prirodnim padom na stranu.Tako mogu da se prazne samo silosi koji su do pola puni.
 
Kod nas je jedan slično tako krenuo da pada ali su ga ispraznili polako na vreme. Jedna strana temelja je blago bila potonula i eto belaja.
 
Emigrant, možda ovako napravljeni silosi, ali ozbiljno napravljeni, odnosno većeg ili istog ovakvog prečnika a niži, se pune i prazne kako hoćeš. Uostalom bočni ispust za prirodni pad se i postavlja na sredinu (i dovoljno visoko da ne naruši stabilnost) tako da možeš na njega pustati robu samo kad je silos pun-puniji. A nema vajde od bočnog ispusta ako ćeš na njega prazniti tek malo robe jer nisi napunio silos. Ili si ga napunio pa prvo vučeš robu preko kofičastog a zatim na bočni ispust. Koliko će robe onda ostati za bočni?
Kad se tu blizu mene sagradilo jedno otkupno mesto, imali su problema sa izvlačenjem robe iz silosa. Da bi rešili problem na brzinu, prosekli su lim silosa što su niže mogli (na ~1.5m visine od nivoa zemlje) naspram kip rampe a preko improvizovanog levka i jednog kofičastog su praznili tu jednu ćeliju.
Prva inspekcija koja im je bila u obilasku ih napušila zbog tog otvora, pa još kad su čuli da su ljudi ulazili unutra da lopataju robu u spiralni transporter ubačen kroz isti otvor jer se ispust u dnu začepio......
Tako nisko postavljen ispust će prouzrokovati pad, ali kad je sve picikato nema zime za eskime.
U ovom slučaju su popustili stubovi jer su slabi za tu visinu. Gazda je verovatno tražio višlji silos jer je već prema tom prečniku silosa napravljen, prilaz, kip rampa.... Vidi se da nema nikoga sa strane da pusta robu.
A taj slučaj što se desio kod tebe Mims je dokaz da ako je silos dobro napravljen, neće popustiti nego ide zajedno sa temeljom. Da nije tako, ne bi stigli da ga isprazne nikako a kamoli polako.
 
Hoće te ćelije da popuste i kad je unutra vlažnija roba, kod nas je tako stradala jedna ćelija od 60 vagona (nije velika), puna vlažne pšenice u žetvi oko 20% vlage i za par dana ode ćelija, pre pada pucali šrafovi i izlećali kao metkovi sve je fijukalo.
 
Ovo je baš za ovu rubriku...
Današnje "veselje" kod mene u komšiluku...
Malo mu zemlje pa počeo i put da ore...
Već treća godina tako, prošle sam otišao na kuću i rekao da tako više ne radi jer će biti problema...
I eto ga...
Barem da je njegova bašta, nego komšijina, ovaj mu uslužno orao, pa valjda da komšija ne zameri, a komšija na poslu, pa kada se vrati s posla, da se divi remek delu ovog "zemljostrugara"......
Ćutao sam i kipio od besa i gledao mamlaza sve dok mi nije opizdio u kapiju, nakrivio je i delimično oštetio...
I nikom ništa, pravi se lud, počeo sam da vičem na njega i psujem, neće govnar iz traktora van da se raspravimo,, a mama mi i brat od teče bili tu pa nisam smeo da ga "lepo zamolim"...
E, ondak sam popizdio...
Isterao sam vozila iz dvorišta i naređao ih duž ograde i rekao mu :
"Sad ori dokle 'oćeš !!!!"
Da vidiš kako lepo zaobilazi i pazi i onako polupijan i nepismen !!!
Poslao mi organe reda, kao pretio sam mu, a on je meni prvi počeo sve po spisku, i nisam mu ostao dužan, ali se ne dosetih da ja zovnem pajkane, a ne on...
Ja sam njemu posle toga natovario opštinsku inspekciju čisto da mu ne budem dužan,, šta će biti do kraja, vidićemo...
Bilo je tu još naroda, izvirivalo i gledalo iz prikrajka, i sve videli, ali slaba vajda, neće da se zameraju sa ovim lokalnim šerifom...
Posle pretnji sam izvadio mobilni i krenuo da snimam, misleći da možda mu padne na pamet da se fizički obračunava, a stariji je od mene, pa će ispasti da sam ja njega napao, jel, kao mlađi, jer sam bio svestan da od svakolikog sveta što se nakupio, neće biti ni jednog-jedinog svedoka, pa da se obezbedim da na kraju ja ne ispadnem kriv, i da sam ja, ko Kraljević Marko, orao drumove, a ne on...
Dobrih 3 metra je odorao puta, a da nisam reagovao, i dalje bi nastavio, garantujem...



 
FANTASTIČNO !!!
ODUŠEVIO SAM SE !!!! 👏
Hvala "kolezi" Kovačev-u, samo je ovo trebalo u nekoj drugoj Temi...
Ima veze s govedarstvom...
Recimo...
Kako "Nikad ovako" ?
MA UVEK OVAKO !!! 👍
 
Ja ovu temu ne dozivljavam bukvalno i samo negativno, vec nesto neverovatno, da gledas i da opet gledas 😁 + sto je ova tema dosta posecena pa da mogu videt i oni koji ne vole stocarstvo, a ima ih mnogo!
Jedino da sam otvorio novi temu "naucna fantastika" :cvetic:
 
Poslednja izmena:
Nažalost (ili na sreću) ima nas koji nemamo facebook pa ne znamo o čemu se radi...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh