Ne znam opet,kako freza može uhvatiti čovjeka i polomiti ako se imalo pazi https://www.blic.rs/vesti/republika...pK0vWXjdIKWXckq2ziThxWKMNAy47-Pc6wmitUWmuAtCk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Na frezi.Cekaj bre, na frezi ili na traktoru vozio?
I kod nas je čovek ostao bez noge. Hteo da je popne na priklicu, dal mu se vratila, sklizla uhvatila nogu i ode iznad kolena.У Кисачу сам упознао човека којем је фреза откинула ногу дохватила му ногавицу и увукла ногу и то она 509. А мог тетка је струг сјебао скоро па на мртво дохватила му пахне мантил, а неко затегао каиш. Он се одупирао колико је могао, а није могао да дохвати да га искључи и кад га је толико смотало пребаци га и почне да га подвлачи под главу, мост био скинут и срећа уђе му колега и изгаси струг. Једва су га ослободили лежао две недеље у болници стомак му сав био искидан.
Видиш да је имао 70 год. Чим човек пређе 60 не дај му ништа да ради (нарочито око механизације). Евентуално може да храни живину по дворишту и то ако нису гуске и патке да се не удави у бари. Ја већ годину дана не возим кола зато што су ми ослабили рефлекси, вид се сузио, смета ми надолазеће светло ... ко велим да не убијем неког. И на трактор ретко седам, само да се превезем од тачке А до тачке Б и то по равном. Возам се полако 7-8 км мотокултиватором а и то гледам ако се сурдукнем да не ударим ребра на ручице.Ne znam opet,kako freza može uhvatiti čovjeka i polomiti ako se imalo pazi [/URL]
Цеваница, па и бутна кост су за 509 к'о сламка. Имао сам две незгодне ситуације с' том машином па сам је продао да не би било треће. Иначе је то јака машина и тражи јаког и вештог руковаоца.У Кисачу сам упознао човека којем је фреза откинула ногу дохватила му ногавицу и увукла ногу и то она 509.
Slažem se ali za penziju treba 65.Da li sme da ide na pecanje ?Видиш да је имао 70 год. Чим човек пређе 60 не дај му ништа да ради (нарочито око механизације). Евентуално може да храни живину по дворишту и то ако нису гуске и патке да се не удави у бари. Ја већ годину дана не возим кола зато што су ми ослабили рефлекси, вид се сузио, смета ми надолазеће светло ... ко велим да не убијем неког. И на трактор ретко седам, само да се превезем од тачке А до тачке Б и то по равном. Возам се полако 7-8 км мотокултиватором а и то гледам ако се сурдукнем да не ударим ребра на ручице.
Цеваница, па и бутна кост су за 509 к'о сламка. Имао сам две незгодне ситуације с' том машином па сам је продао да не би било треће. Иначе је то јака машина и тражи јаког и вештог руковаоца.
То смо се ми сложили за разлику од Француза, тако да сам за ревизију те границе. А пецање може ал' с' обале и у друштву.Slažem se ali za penziju treba 65.Da li sme da ide na pecanje ?
Ili da ne nosiš ništa što landara,kod nas matori strugar uvek nosi kožne navlake preko rukava.Pakna moze da uhvati rukav mantila, ili da vreteno uhvati kraj mantila. Zato je dobra bila nozna kocnica.