Nikad ovako !

Slicno je i u mome kraju, sto nije za pohvalu jer nije mjesto sumi tamo gde treba biti zito a ne debela ladovina
Ipak ovo po Vojvodini je ludnica, moze se slobodno reci da su gladni zemlje, cast izuzetcima
Ja sam jednom sve to spalio i raskrčio i tako dve godine i onda vidiš da neće komšija svoje već dodje na vrata i kuka kako nema gde sad da bere kupine :D

Gde nema vrzine tu onda ima sklad,jer se tako nekad oralo i mi i komšija i dobiješ bedem širine 40cm koji je višlji od ostatka njive i zna se dokle je tvoje.

Ja se uvek zapitam kako ovi u Vojvodini znaju gde je njihovo kad oru jedan preko drugog :D

Uvek okrecem na ovratini nikad na putu pogotovo sad kad je obrtac to je pesma uzorati ovratinu, orem do puta ostavim pola metra i nikad razor do puta tako da kome treba nek gazi oranje, nema guzve u ataru vecinom nikog i ne sretnem ako sretnem stanem na strnjiku i propustim. Nema ovaca nema krava ne kosi se trava u proleće a pun mi k krcenja siblje raste ko besno skoro sam zadnju njivu spustio na drum platio skip duboki put totalno zarastao jer se ne mozemo da slozimo da ga okrcimo pa sam sam svoje sredio inace je tu sirina puta 30 metara. Mrzim ljude koji spuste plug u put otpadaju tockovi jedan od razloga zasto ranije sve poradim.

Иначе ограничење 12 тона. Претоварени репом.
718fb0ee61a23f78e028565ed4745473.jpg

Tu od B.T prema tebi je baš uzan put da se i dva automobila skoro teško mimoilaze ali mi se jako sviđa kako je uređeno uz put, pokošena trava, odmorišta sređena lepo e sada ne znam da li sam samo naišao ili je stalno tako ali je raj za oči.

Ово је све сад покрчено и прекопано како су гас уводили. Буквално изломљена дрва и пањеве оставили. Све је један приватник(контроверзни бизнисмен) одржавао и садио дрва. Таман личило на нешто. Биће касније слика кад се будем кући враћао. Овај правац је пречица до црвеначке шећеране и развалише пут. Али генерално све је ово бледа сенка од пре 20+ година како је онда било сређено.

Код нас кроз улицу је забрањен саобраћај за камионе има и знак али џабе. Ми пријавимо полицији дође патрола напише 2,3 казне и онда се из шећеране жале и одма склоне патролу. Јбг кад им донијрају аута хоће и да им путеви буду слободни. 😡

Данас, у бадњацима, пут Дуга Пољана-Нови Пазар. Овако је целим путем, још јесенас покупе сво смеће у џакове али џакове нико није отерао и опет се све вуче око пута.
b6b974349f9b8a9315be9e56003842d3.jpg

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Данас, у бадњацима, пут Дуга Пољана-Нови Пазар. Овако је целим путем, још јесенас покупе сво смеће у џакове али џакове нико није отерао и опет се све вуче око пута.
b6b974349f9b8a9315be9e56003842d3.jpg

Ceo Iriski venac je ovakav

Мислио сам да је боље, имам једну малу ливаду поред пута за суседно село, пуне су ми јасле лименки, кеса, разних флаша и другог смећа.

Strašno je da strašnije ne može biti.Nema se ni grama kulture, baca se gde ko stigne a svakog ponedeljka dolazi kamion i nosi smeće!

Imam jednog drugara radi u frikom, i putuje sa jednom covekom iz sela oko 50 i kusur godina na posao. Kaze ovaj svako jutro jede burek i jogurt dok vozi na relaciji idvor-frikom i cim pojede kesa, papir i casa od jogurta kroz prozor. Pa zamisli tako 40 godina radnog veka 😡

Код нас су таман мало довели у ред те дивље депоније и онда дођу ови "паметни" и донесу да се плаћа улазак и истовар смећа на градској депонији. Али су прво приватизовали депонију и сада катастрофа како нам изгледа општина само стану поред пута и избаце смеће из кола или комбија.

Imam jednog drugara radi u frikom, i putuje sa jednom covekom iz sela oko 50 i kusur godina na posao. Kaze ovaj svako jutro jede burek i jogurt dok vozi na relaciji idvor-frikom i cim pojede kesa, papir i casa od jogurta kroz prozor. Pa zamisli tako 40 godina radnog veka 😡
I posle doktori pricaju da burek nije zdrav a ovaj doziveo fine godine 😀
Nebriga se siri kao zaraza . Posto se niko ne kaznjava onda se to jos brze siri . Pitanje je zasto vlast ne kaznjava debelo za takvo ponasanje .

Nikada neću razumeti ljude koji bacaju smeće mimo mesta predviđenog za to.
Živim u kući na ćošku, preko puta su mi prodavnica, apoteka, pekara i još štošta. U većini slučajeva ja kosim travu i moram jako dobro da gledam jer fraklića ima na sve strane. Pošto sam blizu osnovne škole a uspit do mene ima još jedna prodavnica sem gore pomenute, klinci bacaju haos smeća jer taman do moje kuće pojedi grickalice i popiju sok. Ni penzioneri koji idu iz apoteke i pekare nisu bolji..

Nazad
Vrh