sova
Član
Zoves komunalnu, i vise mu nece pasti na um. Kod nas bi dobio 400 ojra kazne, i morao bi da sve pocisti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tako je jedan pre par godina rešio da protera 2 pune prikolice žita Farmtech od 18t kod mene preko razdora (razor bio u njivi) da bi dalje išao kroz njivu da ne bi išao po lošem putu iako je bio širok 6m... Pa su tada polomili 3 gibnja u razoru na te 2 prikolice... Bili iz fabrike direkt da vide šta se to desilo jer niko ranije nije to uspeo da uradi a oni skršili 3komada.... Mislim čak i da je dobio sva 3 gibnja nova za džabe od fabrike....Ali više nikad nisu tuda proterali kroz taj razor..... Nikada ništa nije rekao iako je znao čija je parcela i ko je napravio razor....Ako znaš koliko je put širok voziš mu po oranju i kraj priče.
Nije to stajnjak nego blatoNije mi jasno zasto se okrece na putu, zar mu nije bolje da taj stajnjak ostane u njegovoj njivi?
Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
Код нас има један гладник и на сваку његову њиву он узоре пут али без подоравања. Пошто оре са 560 и 539 излази у сами пут то је катастрофа ако мораш да скренеш преко тога. Ја му једне године фино то подорао и онда два метра набацио на пут и угазио са 5106. Ала је био бесан дошао код мене пошто сам ја на 5106 имао различите шаре на задњим гумама и било препознатљиво. Почео да бесни као ко му газио њиву,као пошто сам ја стално у атару јесам ли случајно видео. Аја га подјебавам можда задруга, а можда и електродистрибуција док није почео пиштољ да спомиње, е тада сам му одржао лекцију о лепом понашању и алавости у атару. Данас ми се јавља али онако из куртоазије због мог оца јер му балира детелину.Ako neko uzore put a napravi veliki razor, pustim plug da vratim, taniraču da poravnam, drljaču… zavisi kad sta imam zakačeno.
Ja to radim ispred svojih njiva koliko mogu. Gde su bile rupe tu sam naorao, gde su lenije bile mnogo višlje njih sam razorao, tanjirao, spremačio i na kraju grtalicom prelazio.Uveo bih pod obavezno odrzavanje puta ispred njive.
Да је бар до пута... На овом путу има на два места да је узоран и асфалт - мајстори закаснили са дизањем плуга. Иначе, пут је, по катастру, 16 метара ширине. Асфалт је мање од 5м што значи да би требало да има са сваке стране бар за ширину асфалта. Ја се сећам времена кад није било асфалта - било је блата до гуше, једва се могло проћи и уместо да се иоле поведе рачуна дешавају се овакве ствари. Неко је рекао стајњак - није, земља/блато је али не мења ствар.Ovi su najbolji što uzoru skroz do samog puta. Kod nas kroz atar su ostavljeni putevi da ni ferdžika više ne može ići po takvom putu. A između nekih duži bi trebalo da širina puta bude čak 30 metara.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Slicno je i u mome kraju, sto nije za pohvalu jer nije mjesto sumi tamo gde treba biti zito a ne debela ladovinaZato kod nas uz njive vrzina pa kad olista na proleće ni sam ne znaš gde je ulaz