Nikad ovako !

Na veliku žalost nije izgorelo samo seno i slama , izgorela je kompletna mehanizacija sa sve traktorima i priključnim mašinama.
Muka tri generacije izgorela za jedno popodne.

U selu pored čoveku takođe izgoreo kompletan ekonomski deo dvorišta, ostala samo kuća do ulice.Dva traktora, auto, sva priključna mehanizacija, prikolice, štala, kotobanje, svinjci...strašno.

Na veliku žalost nije izgorelo samo seno i slama , izgorela je kompletna mehanizacija sa sve traktorima i priključnim mašinama.
Muka tri generacije izgorela za jedno popodne.
Načuo sam nešto, ali nisam hteo da idem, da još i ja stajem ljudima na muku, znam samo da je Radovan imao jednog konja koga su vatrogasci sklonili u zadnjem momentu. Moje mišljenje je da je neko prišao iz pravca pruge i namerno zapalio suvu travu ili je neki nesavesni mašinovođa bacio pikavac iz voza pa izazvao požar, jer trava do puta nije gorela.

Не мора пикавац једноставно ти возови варниче на све стране. Код мас су, доста пута изазивали пожар у летњем периоду.

e748e880477510c6f4b4b1b7289180c6.jpg

Slika iz mog kraja od pre mesec dana,ljudi pustaju krave na ovo nevreme ,a nema ni jedne jedine travke za pasu ....

,granje zapaljeno

Teško je poverovati da neko prilikom krađe raščisti i popali granje, nek on vidi sa komšijom sa kojim međi da nije on seko misleći (ili znajući) da je njegovo.

Na jednoj njivi na kojoj sam proletos sadio manji vinograd na međi je posađen oraj, moji kupili tu njivu 60tih godina prošlog veka i uvek se znalo da je oraj komšijski... ja sad izveo geometra i oraj u mojoj parceli, uz među ali kod mene. Naravno nepada mi na pamet da prisvajam tuđi oraj ali ladno bi ga mogao iseći,popaliti granje pa nek se komšija čudi. :ppozdrav:

Nema komsija,sve tri njive su njegove. Granje nije bilo poslagano pa zapaljeno,zapaljena je strnjika i granje se zapalilo od nje i vide se ostaci granja po njivi kako je gorelo.

Trik pitanje sa ulice, ni sam ne znam da li bih tacno odgovorio u prolazu na brzaka.
Druga stvar ko ima rucni sat na ruci li stoji negde na polici da li znate kojim su brojevima sati rimski ili arapski ?

Nazad
Vrh