Nikad ovako !

Чиме га је опрскао кад је тако зелено? Мени је комшија погазио сунцокрет кад је косио/грабио детелину. Нећу пропасти само није лепо.
А на једном месту немам узглавник: овај преко пута прскао свој кукуруз па ухватио и мој сунцокрет преко пута. Кад се окретао није искључио прскалицу. Сваке године имам тако нешто. А било је и да је комшија звао геометра и резултат је био да сам ја ушао код њега на једној страни 0.3 метра а он толико код мене на другој и само смо од следеће године кренули да радимо како је мерено.

Koliko najmanje mora da se udalji red voća u voćnjaku od međe sa komšijom? Konkretno mislim na lešnike koji su žbunasti.

Ja radim kod jednog uslugu gde ima lešnike stare 5,6 god. na jedno strani do komšije mislim da može da prođe četvoredna mašina, ali on tu neseje već samo održava. Da li je to ispravno neznam.

Рођак је одаљио увукао ограду 50-60 цм од комшије. И мислим да има 3 метра од ограде.
53a6608420affab7dc04db23e8723f08.jpg

[mention]dukej [/mention] kod nas je neko nepisano pravilo da se odaljiš bar pola reda. I malko više.
U smislu razmak red od reda je 4metra. Ti se od komšije zadnjim redom odaljiš 2.5met.
U smislu da i krošnja i koren ne prave problem njemu.

I šta čovek sada da mu radi
Ja sr vise ne raspravljam sa takvima, posto se samo iznerviras i nemozez objasniti budali sta je uradio. Nego od pre par godina kada vidim tako nesto na svojoj njivi uradim isto i ja njemu, bukvalno istu sirinu i stetu, niko jos nikad nije dosao na raspravu....

Чиме га је опрскао кад је тако зелено? Мени је комшија погазио сунцокрет кад је косио/грабио детелину. Нећу пропасти само није лепо.
А на једном месту немам узглавник: овај преко пута прскао свој кукуруз па ухватио и мој сунцокрет преко пута. Кад се окретао није искључио прскалицу. Сваке године имам тако нешто. А било је и да је комшија звао геометра и резултат је био да сам ја ушао код њега на једној страни 0.3 метра а он толико код мене на другој и само смо од следеће године кренули да радимо како је мерено.
Slično sam ja prošao prošle godine.Ali meni je komšija došao sa pred tužbom advokata i da mu retroaktivno platim.Navodno je on ušao kod njegovog komšije koji je vlasnik kaldarice oko 3 metra i lik je došao do zaključka i da smo mi njemu toliko ušli.Kako je njega Kaldarica tužila,tako i on nas hoće ako mu ne isplatimo sumu (još radi arendu) .I mi lepo geometra (dao nam je par dana rok ).On je kod nas na jednu stranu ušao 0,7m a mi na drugu 0,6m.Udarimo kočiće posle merenja da oni ne mogu da vide.Samo smo mu javili da može da nas tuži i sve što budemo dužni,mi ćemo mu isplatiti štetu.Posle je morao i on da plati geometra jer nije znao mere.Ljudi su toliko alavi i probaju sve.Ta parcela je u našem vlasništvu a plus u skladu je naftaški broj-ne možeš da pogrešiš ili vrlo malo.

Ja u jednom šljivaru imam situaciju da je moj voćnjak od medje na kraju udaljnen tu negde 2~2,5m a komšija zasadio svoje poslednje voćke maltene na medju, a da najgore bude baja izmedju poslednje i predposlednje voćke ostavi prostora sigurno 6m. Znači poslednje voćke skroz iskrivio da bi ih zasadio na medju.
Pogodite gde se okrećem 😁, doduše nije mi se žalio da mu gazim parcelu ili tako nešto a jedva čekam ...
Evo i na geosrbiji se vidi

Poslednja izmena:
uzmi u obzir da nekad moze geosrbija i pogresno da prikaze (ne kazem da uvek gresi, ali moze), pogotovu ako je teren nagnut posto je onda slika iz satelita ili aviona nepravilna... OK je da se okvirno vidi gde je medja, ali za tacno utvrdjivanje medje, ako ne mozete da se dogovorite, ne koristi ovo...
Jedino moze d pomogne, ako je negde u blizini neka kota vec zabelezena/izmerena od strane katastra (koji ima gresku par cm, 2-5 mozda maksimum) pa onda vidi gde je to na ovakvoj geosrbija slici i koliko odstupa, pa da onda i ostale tacke slicno transliras, imaces i ti gresku ispod jednog metra najverovatnije, a cesto i manju..

imate na geosrbiji razne podloge, ortofoto iz raznih perioda i satelitske iz 2-3 perioda...moja preporuka je da se pogleda medja na svim podlogama, i ako je na svim ista i vrlo su mala odstupanja, onda je i greska najverovatnije mala, medjutim, ako izmedju raznih podloga ima razlike (sto sma cesto nalazio na brdovitom terenu, nekad i 2-3m), onda treba biti pazljiv sa tvrdnjom gde je medja..

6c39fc3b722d753082d284ea4cdb66fe.jpg

b0876430592b1dd4a42c424b08d6ac3a.jpg

Sta je to nedokazna glava, dozvola oduzeta zabog 2promila alkohola, 3x u poslednjih mesec dana uhvacen pijan da vozi , nocas produzio krivinu kod Lazareva. Kazu jos 3 auta nastradala. Njemu nista, godina mislim 30 momak ima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh