Nikad ovako !

Kad posadite duvan obavezno zapalite kontejnere za rasadu od stiropora, da se ne mučite sa vraćanjem kući.

https://postimg.cc/7bBdxc09]
IMG-20220503-091558748.jpg
[/URL][/url]

Ne znaš šta je bolje da su samo ostavili ambalažu ili ovo. KATASTROFA . Gore nego kad ;;rudari;; vade bakar iz plastike.

Зашто претерује? Па јелу није срамота толико смеће уз путеве и по атару? Ја кад гледам ово мене мука ухвати јбт у праву је Сремац људи су стока,а има и међу нама пољопривредницима не стоке већ говеда. Пре неки дан господа нека што раде земљу католичке цркве бацали вештак и џамбо вреће побацали на крај њиве. Епилог џамбо врећа по целоме атару као ловочувар сам масу њих усликао и пријавио пољочуварима. И брига ме један се комшија наљутио ја га усликао нисам знао да је он и само проследим слике пољочуварској служби, а хвала Богу не морам да прилазим имам спектив којим могу да усликам са пар километара таблицу.

Ја сам моју децу васпитао тако да када све што имају да баце кесице од слаткиша, папире ставе у џеп до прве канте или контејнер. У колима ми је вазда полица од гепека скинута или склопљена да би деца могла кад негде путујемо убаце смеће. Онда кад дођемо кући само привучем канту и све у њу потрпамо. Највише попиздим кад дође сезона прскање и доста њих опрска њиву, а амбалажу остави на крај њиве или до првог јендека или канала.

To su činjenice.Kod mene sam našao i crknutu ovcu u detelini i da ne pričam čega sve još...
1:55 ........ovi gradjani , Beograđani , Novosađani .......... Svima vam smrdi kokoška , svinja , krava , a volite da jedete zdravo ........

Ovde je generalizovao stvari rekavši SVIMA , ima takvih i možda su i većina ali nisu sigurno SVI takvi .......
P.s ova crknuta ovca u detelini verovatno
nije doneta iz grada ?

Jeste,baš iz grada je doneta ali to ne znači da i među poljoprivrednicima nema takvih.
Znamo šta je hteo da kaže ali i Kikinđanima koji su do juče držali stoku,smrdi-e ti su najgori.Ne znam šta je pogrešio.Ne smrdi samo onima koji se time bave.Ovo ostalo su sve gospoda.

Ljudi, drzava ne radi dovoljno na tome, pogledajte uredjene zemlje, kad budu lepo organizovali kontejnere na svakom mestu gde je to neophodno i iste praznili na vreme i narod ce se drugacije ponasati.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Jeste i mentalitet problem ali i drzava je krivac.
Evo primer...
Ja nemam kontejner u krugu od 5km, smeca i otpada se napravi mnogo, kasten svaki drugi dan da odnosim smece do kontejnera?
U nasoj opstini se ne trude da ih prazne uredno pa cesto bude oko njih vise djubreta nego u njima.
Jel narod i u tom slucaju "stoka"?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Skoro mi priča jedan čovek iz sela pored Ibarske magistrale. Uz magistralu ima deponija. Zvao je na onaj broj gde se prijavljuju divlje deponije, dao sve podatke, ljubazni su bili. Posle dva dana ga zovu i kažu čuli smo se sa Javnim komunalnim preduzećem iz Lazarevca i rekli su nam da im u ovoj godini nije u planu uklanjanje te deponije i da se nadaju da će sledeće godine to biti rešeno... 🙄 Šta reći...

Pa treba ljudi iz blize ololine da natovare svo smece i da iskipuju u dvoriste tog komunalnog. Sve to vodi olos politicki, izgubili dodir sa normalnin životom. Razum nisu nikada ni imali. Bagra, sme slobodno da kaže da nije u planu iklanjanje divlje deponije.

U okolini Smedereva npr. vecina sela ni nema kontejnere niti bilo kakvo organizovano odnosenje smeca. I sta sad ljudi da rade, da skupljaju pa da svakih par dana idu 20km da odnesu ?
Tako da problem je i sistemski i u mentalitetu (baci ga u trnje, nek bude problem nekom drugom)

Nazad
Vrh