Nikad ovako !

Kad odeš kod zelenaša znaš šta te čeka!
Tako da sam se nagledao kad uzmu zemlju i mašine u selu, ja ne vidim razlog za tako nečim, tj za takvom reakcijom traktoriste!!
Nikad nisam uzimao novac od zelenaša ali znam ko se time bavi i kp je uzimao!
Naravno i meni je dosta puta trebao novac ali su mi prijatelji izlazili u susret kao što sam i ja njima!!
A dobra stvar kod nas je što mnogi uzmu pozajmicu od zadruge bez kamate da se plati od žetve!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Kad odeš kod zelenaša znaš šta te čeka!
Tako da sam se nagledao kad uzmu zemlju i mašine u selu, ja ne vidim razlog za tako nečim, tj za takvom reakcijom traktoriste!!
Nikad nisam uzimao novac od zelenaša ali znam ko se time bavi i kp je uzimao!
Naravno i meni je dosta puta trebao novac ali su mi prijatelji izlazili u susret kao što sam i ja njima!!
A dobra stvar kod nas je što mnogi uzmu pozajmicu od zadruge bez kamate da se plati od žetve!

Kako sam razumeo traktorista nije ni uzeo pare od njih,nego njegov prijatelj,verovatno onaj sto se vozio u korpi

Zašto Mirosti, ti svesno pristaješ na uslove kad uzimaš lovu, pa onda kasnije nisam znao nisam ovo nisam ono
Kao zalagaonica, bio sam prisutan kad čovek ostavi motor 10keur vrednosti i uzme 2500e na 7 dana i šta je sad tu problem?
Bato moj pristao si na te uslove!!!!

Banke su ti isto zelenasi, samo legalizovani. Niko nikog ne tera silom da uzima pare, a kad se vec uzmu red je i da se vrate. Da ne ispadne da podrzavam to zelenasenje, al mi nisu jasni ti ljudi koji uzimaju, a ne vracaju i jos se bune kad im ode nesto od imovine za naplatu duga.

Само мали део кредита је осигуран. Једноставно речено људи неће да плате више него што мисле да треба, а то је ситница осигурање кредита поредећи какав проблем може после бити.
Има у фирми два случаја један жирант и један смртни случај. Поред њиховог кредита морају и друге да враћају. Занимљиво, онда ту не важи да се може оптеретити само 1/3 плате.
И још једна ствар, како је отп банка купила неколико других банака почели су да зезају за дозвољени минус. Људи се нашли у чуду, уместо да продуже добили одбијеницу и морају све да врате.
Нови дозвољени минус нуде им 20-30 хиљада динара или им не дају. Али зато имају фантастичне понуде за кредит.

Legalno zelenasenje tj banke bez njih ne mozemo a ovo ulicno, sto rekao Miroljub, pod mac bato.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

A šta ako zelenaši izmišljaju nove dugove, dodaju, lažu, mažu? Aj ti dokaži mrcini da si isplatio. Nema nikog da zaštiti onog što je uzeo pare.

Imaju novi trik,kad treba da im vratis pare nemozes da ga pronadjes.Znaci rade kontra od onoga sto je nama logicno,cak i kad uspes da skupis novac da vratis pozajmicu ti nemozes jer se on sakriva :ppozdrav:

Ili se ne javljaju na telefon i tako te price.
Ne znam koja je razlika izmedju njih i narko dilera? Daju ti nesto sto i sam znas da ce te skupo kostati pa se ti posle cesi po glavi.
Uostalom, zna se ko uzima od njih pare. Vrlo slicna ekipa je sa obe strane. Normalan, radan covek koji sebi zaradjuje za zivot ode u banku i daju mu kredit jer ima odakle da vrati, druga je stvar kocka i laka lova, "imam semu" i ostale trange-frange price. Normalan covek nece ni uletati u rizicne poslove ako nema zaledjinu. Cast nesrecnim izuzecima. Ne daj Boze nevolje

I oni su se emancipovali bar kod nas ona stara ekipa iz 90ih,sad prave i ugovore kod notara,tako da su pred zakonom čist.

Naravno i tako piju krv,odeš da uzmeš recimo 1000 odmah dobiješ 900,100 skine na ime kamate odmah,a posle kreće davljenje kamate na kamate i za mesec dana od 1000 dodju na cifru od par hiljada.

A tek kad treba da platiš,to se daju dugovi lokalnim klošarima koji bi ti dušu izvadili za 50€,a kamo li za 1000,nemaš mira nikad.

Jednog kod nas je sin tako zakopao,mali uzeo 500€ i pravio se lud,ovaj na kraju dao 9000€ samo da mu ostave porodicu na miru.Čovek nije mogao da sedne pivo da popije da mu neki klošaričić ne pridje,što je najgore ti klošari rade za 50-100€ i ne prezaju ni od čega.

Imam jednog drugara, koji je redovno u dugu kod zelesa i to oko 15-20k eura.
I njemu je to skroz normalno, uzme od jednog vrati drugom
Bavi se secom suma i kaze ne moze da radi bez tih para...

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Skroz smo dobri, pare mu nikada ne dajem, kada pita, kazem nemam
Pre nekuh godinu dana je dva traktora, auto, Tamica i karete za drva vozio u neku njegovu njivu koja je skrivena na nekih skoro 1km od kuce, vada da mu ne oteraju

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh