Nikad ovako !

Нису гледали пакистанце и индијце... Још да су пробали у страну да вуку ...

Мислим да је и овај тако изгубио тегове. Најмање два белоруса су после остала без тегова...
d202fc63b7632af179c703e2f34e27c4.jpg

Debili, kuka nema osigurač Ej
Zamisli mi u šumi ursus 904 i da je kuka bez osiguranja?
Prikolica 2t i dizalica na rudi 3t , Kardan vrti ubilo bi nekog!!!!!!!
Šta da kažem, taj Marko kao nešto zna i onaj njegov opčinjeni mladunac????
Zna da kenja po YouTube!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Kuka na 539 nikad nije imala dobro reseno to osiguranje, lako se otkaci ako skrenes previse. Mislim verovatno je bilo dobro kad je izasla iz fabrike, ali se lako pokrivi i nema funkciju

Po pravilu automatske kuke imaju osigurac u vidu granicnika. Problem nastane kada se koriste ne adekvatni bolcnovi na podiznom mehanizmu i u T elementu pa se kuka ne digne dovoljno. To zna da bude prednost u sumi kada kola nemaju obrtnu rudu (a kod nas je mmogi nemaju) i pri prevrtanju se kola samo otkace i nikom nista. Radnik kod nas umalo nije tako prevrnuo Rakovicu. Kola (drvarka) zakacena za vucnik, nemaju obrtnu rudu i na medjnik samo krenuse da se prevrcu. Srecom je stupac pukao pa su se drva svalila i kola se vratila na zemlju. Inace bi bilo veselo...
Inace ovaj teren gde Marko radi je veoma zeznut. Nisu ta brda ni malo naivna. Relativno dobro poznajem taj kraj i znam kako je. Malo malo pa cujem neko svalio traktor, berac, prikolicu u provaliju. Ljudi se igraju, komotno se moze reci izazivaju sudbinu sa malim traktorima gde mnogi ne bi smeli ici ni sa dosta ozbiljnijim masinama.

Ima taj jezicak ali nijednom nisam video da je funkcionalan, imali smo 2x 539 sa fabrickim kukama i ni na jednom to nije radilo posao, ako nemas iskustva smotas pod prevelikim uglom, guma podigne rudu i otkaci prikolicu. Po mom misljenju jednostavno je tanak materijal, i pokrivi se.

Inace ovo bi sve bilo spreceno vazdusnim kocnicama na prikolici da ih ima...

Istina za jezičak, lako se pokrivi. Ja sam imao na kuki staru izvedbu jezička koji je i prema gore imao dva jezička prema kućištu. Džaba sila tereta ga je otkačila. Naročito su opasne prikolice koje se produže prema nazad da stane više bala. Prikolica je na vazi i lako je teret skine kao što je slučaj kod Markovog komšije. Takav jedan je išao ispred mene i zamalo mi prikolica nije polupala traktor, sreća bio dalje.

Debili, kuka nema osigurač Ej
Zamisli mi u šumi ursus 904 i da je kuka bez osiguranja?
Prikolica 2t i dizalica na rudi 3t , Kardan vrti ubilo bi nekog!!!!!!!
Šta da kažem, taj Marko kao nešto zna i onaj njegov opčinjeni mladunac????
Zna da kenja po YouTube!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk
Snalazi se čovek kako ume i može. Radi po svakakvim vukojebinama, nagibima, malim njivama, lošim njivama, ovde u ravnici za takve parcele ne bi ni palili traktor... Al' čovek iz tog školuje tri sina, to je za poštovanje!

Taj jezicak skinut odavno, ali se pazi i prati teziste onoga sto je natovareno, a ako je nesto kriticno, podigne se na hidraulik do kraja i onda ne moze da ispadne....

Nazad
Vrh