Nikad ovako !

to od klanicara ili od lovocuvara? Da saopstimo u koju si sektu ili ces sam da slikas knjizicu? Dupljaja, cenim onaj dusko seljacina koji se onima sto nemaju sta da jedu sekao struju pa u ime lsv-a sekao struju pa sad preleteo u sns.
Nevezano za ovu pricu. Kolega sta bi sa ovcama? Tema ovcarstvo gotovo zamrla. Miaslim da si tamo bio aktivan.

Nevezano za ovu pricu. Kolega sta bi sa ovcama? Tema ovcarstvo gotovo zamrla. Miaslim da si tamo bio aktivan.
Tu su jos, bar jos koji mesec a onda idu u zaborav i klanicu sve do jedne. Kao i mnogi posteni i normalni bezim odavde. Zbog ovakvih lovocuvara i ostalih. Steta sto sam napravio objekte, kupio masine, znas ono bice bolje... Nikad ovde nece biti bolje, previse parazita, lopova, kriminalaca.

Posle svake kise dodje sunce,tako je i u ovcarstvu sada.Sahranili su sve sto je moglo u zadnje dve godine,znaci sa ovcama cista propast a sad jagnjadi nema ni za lek negde idu i 400din/kg. Samo treba izdrzati teska vremena kao i uvek jbg. Ja imam 300 odraslih.

Nakotilo se ovaca pun **greška,ima i virtualnih ,u to ne sumnjam i one su davno dobile subvencije i državnu zemlju,ali u suštini ima ovaca,prošla 20 -ta jedva po 200 ali otišli ,ove 230 i na jedvite jade otišli,dve godine bacamo vunu i ona trošak.
Jednom rečju jebeno.

Има озбиљних произвођача који верују да ће овчарство опстати. Чак и сам озбиљно размишљам да узмем неколико оваца и овна. Имам и где да купим само треба храбрости.

Što ne nosiš u Temerin 270din plus subvencija
Ja prodam kući sve ali mnogo ljudi iz sela nosi u Temerin

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Što ne nosiš u Temerin 270din plus subvencija
Ja prodam kući sve ali mnogo ljudi iz sela nosi u Temerin

Od kuće bato ni jedan prodat nije prošle god ,niko.
Ove slučajno 2 kom,jedan cigo trebala ovca i kao ima muški jaganjac,drugi pošto sam prodavao stare ovce otišlo jedno sa mamom 41 kg ,ima dete 18 rođ.
Slučajno.

Druže šta te tako odvrati?
Ja evo i dalje širim IDF sad sam na 100 plotkinja

Odvrati me sto ne postoji drzava, policija, sudstvo, skolstvo i sve ostale institucije. Sve je bagra zauzela, nepismena bagra, paraziti. Nek budu dogodine i 800 dinara jaganjci dabogda se svi ovcari obogatili. Za mene dosta. Pa nek placaju naftu 500 dinara litru. Pusti price skocili jaganjci 20 dinara a sve ostalo 3x. Ja moju decu necu odgajati u ovome. To sam se zarekao.

Prvi put ove god da mi je ostalo 3 kom
I sutra idu sad su 55kg dao sam po 270din

Luka struktura stanovništva kod tebe i Save nije ista tojest zna se koji narod više troši jagnjetinu (stvar ukusa) a i kod tebe se više slave Krsne Slave (običaji da se okrene nešto na ražnju) nego kod Save, razumeš me uglavnom šta sam hteo da kažem.

Do 2016 je matori imao 25-30 ovaca i teško mu je išla prodaja
A ja sam živeo u NS
Kad sam došao u selo da živim posmatram zovu ga za jaganjce a on neće da zakolje, onda ne može uveče, ne može tada, ne može onda rasprava za cenu
Ja uvedem novinu da je jagnje od 25-40kg 100e cena i klanje gratis
Može uvek,na više od 3 dostava gde hoćeš
Dajem i ražnjeve da pečeš sam
Jave mi ja zakoljem osolim stavim na ražanj i ustrečujem oni dodju po gotovo
i nahvatam neke kamiondžije plaćaju naftom jagnje
I tako sve krene
Kod mene i ako se desi da nema trenutno jaganjaca ja ću naći lepo jagnje u selu i ispoštovati mušteriju!!!!
Ljudi to vole da naviknu negde da uzimaju i da uvek ima!!!
Jalovice prodam preradjene u roštilj meso ili stelju
Tako da ne mogu da se žalim ali ima posla!!

Poslednja izmena:
Ја сам држао овце ил де франс и на време сам их се ратосиљао. Јбт мучим се 4 месеца за јагње да га лепо ухраним и онда дођу и почну да ме уцењују за цену. Шурак држи крмаче и исти ти за печењаре плате њему прасе 280 дин, а мене нуде 260 за јагње. Е после пар тура јагањаца ја лепо њих у оглас и у кур. Другар има преко 300 грал и скоро ми се жалио да нема коме јагњад да прода, па је почео и он да пече, сече, декорише и носи на кућну адресу. Јбш ти тај посао поред свега што ради он мора и печењару да држи.

Nakotilo se ovaca pun **greška,ima i virtualnih ,u to ne sumnjam i one su davno dobile subvencije i državnu zemlju,ali u suštini ima ovaca,prošla 20 -ta jedva po 200 ali otišli ,ove 230 i na jedvite jade otišli,dve godine bacamo vunu i ona trošak.
Jednom rečju jebeno.
Da dodam sto se vune tice. Sto kaze kolega godinama se baca vuna niko nece da preradjuje ne isplati im se a ovamo nosimo stvari od vestackih materijala i trujemo se a ne znamo da se trujemo. Pre godinu dana kupim pantalone u nekom trznom centru, tamo jebiga dok sam probao sve mirise na one njihove usrane mirise i sve bilo ok, dodjem kuci izvadim iz kese pantalone smrde, lepse mirise onaj mantil za stalu nego one. Opere zena jednom one na zici za ves smrde, ne znam ni koji je smrad ono sta li je. Ajde opet opere sa vise omeksivaca kao bolje da mirisu, stavim na zicu napolje da malo i vetar produva kad se osusile ja da skinem smrde vec na pola metra. Eno ih stoje napolju za bacanje (plasim se i da ih cepam da brisem ruke od masti/ulja) i posle godinu dana se osecaju.. A mi vunu bacamo, e drzavo jadna ti pamet, ministra da pitas u vezi toga moze samo da ti kaze da se odavno vuna od krava ne koristi.. (mada, mozda bi se i setio da je to od ovce nikad se ne zna)

Ja vunu prodam
Do duše otplati mi samo šišanje i 3 sečenja papaka godišnje
Ako ne prodam onda menjam za kamenu so 1kg vune _2_3kg soli

Drale td
Јбш ти тај посао поред свега што ради он мора и печењару да држи.
Ljudi hoće gotov proizvod!!!!!
Npr kupac živi u stanu u BP hoće da peče jagnje za (RAVENU) neko dešavanje u šumi u BP slično prvom maju
Gde da ga zakolje (u hodniku zgrade)
Otkud njemu ražanj?
Nezna da stavi na ražanj i osoli
On ima pare akomulator i dobru volju
Ja sam tu za ostalo
Ili ovi iz NS što idu na vikendice da peku?
I ja bi voleo kao nekad što je bilo a ja to pamtim svaki 2 utorak u mesecu janjce u prikolicu i u V.U. u selu na vagu i pare u džep!!
Toga više nema!!!!!!
I ovo u TEMERINU je super stvar potovariš u kombi ili pick up ili kamion i gas!!!!!
Izadje oko 300_320 din po kg
E sad ima tu malo papirologije
A niko od vas ne spominje subvenciju od 7000 po majci
I to je lepa svota na broj plotkinja
Ja sam prošle nedelje dobio 714000 din i bilo mi je veoma drago kad sam dobio poruku od banke!!!

Poslednja izmena:
Luka ti si čisti dokaz da svaki posao mora da se radi i mozgom, a ne samo da se otaljava.
Ti si tu pravilno zaokružio priču kao i svako uspešno preduzeće. Ima dosta posla u svemu tome, ali si potpuno nezavisan i sam sebi šef.

Nazad
Vrh