Nikad ovako !

Vidi se lepo sad na Geosrbiji gde treba da bude put i koje gde ušao. Još u kombinaciji sa Google Earth vidiš po godinama kako je šerenje teklo. Bane aj ne budi lenj pa nadji tu njivu i reci nam koje krivac ili su oboje. https://a3.geosrbija.rs/katastar
Po Geosrbiji krivac je ovaj sto je uzorao put, jer postojeci vec ide preko leve parcele. Tako da je ovaj desni i pre ovoga usao u put.

Računajte da to baš nije mnogo validno jer satelitski snimak ima svoju deformaciju i ne daje tačne podatke gde ide parcela u odnosu na snimak. Merodavaniji je jedino ortofoto ali i to ima svoje deformacije i zakrivljanosti

Ne znam kako je slika ispala ovako u ovom vasem postu, ali put je preoran tako da je ostao trag samo za jedan tocak.

222.jpg

Послато са SM-A600FN помоћу Тапатока
Od kada su me bockali sputnjikom sve mi se duplira :sta:

Valjda ce od druge doze da se vrati na normalu :ppozdrav:

Računajte da to baš nije mnogo validno jer satelitski snimak ima svoju deformaciju i ne daje tačne podatke gde ide parcela u odnosu na snimak. Merodavaniji je jedino ortofoto ali i to ima svoje deformacije i zakrivljanosti
Ček bre ... Pa koj su moj stavljali ako će da unesu još više zabune? Mislim razumem da nije u 50cm tačno ali plus minus metar verujam da jeste... Ako nije daga j! Zašto ti Worm misliš da nije tačno i na osnovu čega to govoriš?

Na osnovu iskustva i škole :ppozdrav: jer koristim isto za posao vrlo šesto.
Svi ti satelitski snimci su pod uglom plus se preklapaju kako koji kad pređe i izbaci sliku. Sve je to čisto informativnog karaktera jer ako hoćeš ozbiljan i precizan satelitski snimak moraš da platiš.
Generalno nisu georeferencirani snimci da bi imao tačnu koordinatu. Jedino su granice parcela georeferencirane i preciza. Ali i tu ima sranja jer npr kod nas su stare granice, a komasacija rađena pre 3-4 godine i nisu uopšte nabačene nove granice.
Najprecizniji snimci su na geomrežama ( http://www.geomreze.rgz.gov.rs/ ) i da se uključi lejer ortofoto, ali uz njega nema granica parcela kao na geosrbiji i stariji su snimci

Произвођачи се утркују ко ће проћи ову стазу са стандардним возилом. Ово је упућено џипу и његовој верзији рубикона. Била је фора да купите специјално припремљено возило и прођете стазу "рубикон" и "врата пакла". А форд то уради са "обичним" возилом.

A naglasak je da je to napravio Ford ali kao proizvodjac , jos treba neko da kupi isto takvo standardno vozilo u nekoj trgovini pa da to ponovi , onda cu poceti da vjerujem u cuda :)

Nazad
Vrh