Ukrali rođaku anlaser sa traktora u sred belog dana u ataru.Nešto mu gecrkt i on ga ostavio gde je morao, dok je otišao u selo po majstora i vratio se, nema anlasera.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Te krade se kod nas ne desavaju..Ukrali rođaku anlaser sa traktora u sred belog dana u ataru.Nešto mu gecrkt i on ga ostavio gde je morao, dok je otišao u selo po majstora i vratio se, nema anlasera.
U Francuskoj isto cesto ostavljaju mehanizaciju . Bio sam tamo prije par godina , oblast Sampanj , blizu Pariza . Pitao sam farmera kod kog smo isli , ima vise razloga . Prvi koji nam nije rekao je vjerovatno sto nema kradje toliko. Glavno u cijeloj oblasti je prakticno zabranjena svaka nova gradnja u selima . Kuce ,staje i supe su im od kamena sto se zateklo staro sto dvjesta godina , to je i nema gradnje .Moze jedino valjda od kamene u istom stilu . Putevi u selima uski a mehanizacija ogromna .
Ali zato je oblast sa starim netaknutim selima pa hektar zemlje obicne obradive prodaju za 100 000e !! Budale
Ekstra bi bilo da mu je izgoreo rotor na anlaseruUkrali rođaku anlaser sa traktora u sred belog dana u ataru.Nešto mu gecrkt i on ga ostavio gde je morao, dok je otišao u selo po majstora i vratio se, nema anlasera.
A ima i toga da smo mi lopvski narod. Svi se nešto mršte kad ja to kažem, ali svi znaju da je to činjenica. Mnogo bre krademo to nam je u menalitetu. Pogodvo neki vidov kradja se kod nas upšte i nesmatraju kradjom već normalnim ponašanjem. Npr. kad neko dodje na funkciju to je sad postalo normalno da će on da krade.Ostavljaju zato što je sve osigurano....
Ne bi rekao, većina je poštena. Postoji manjina kojoj se gleda kroz prste, u svakom selu se zna tačno ko krade ali ili policija ne radi svoj posao ili je "sitna kradja" pa ne zavrsi u zatvoru.A ima i toga da smo mi lopvski narod. Svi se nešto mršte kad ja to kažem, ali svi znaju da je to činjenica. Mnogo bre krademo to nam je u menalitetu. Pogodvo neki vidov kradja se kod nas upšte i nesmatraju kradjom već normalnim ponašanjem. Npr. kad neko dodje na funkciju to je sad postalo normalno da će on da krade.
Sad će neko da kaže da nisu ni drugi narodi bolji ... pa što se dog tiče bolji su. Dokle god ne priznamo to sebi neba poboljšanja.
Petre ti govoriš ovde o konkretnoj kradji gde neko upatne nekome na imanje i ukrde šta god već. Je pričam o raznim malverzacijam i kradjama koje se već godinama dešavaju, a mnogi to uopšte ne vide kao kradju. Da ne idem doblje pošto o tome može posebana tema da se otvori.Ne bi rekao, većina je poštena. Postoji manjina kojoj se gleda kroz prste, u svakom selu se zna tačno ko krade ali ili policija ne radi svoj posao ili je "sitna kradja" pa ne zavrsi u zatvoru.
Kombinacija male kazne, policije koju mrzi da se cima oko sitnih lopova, i zabrana samoodbrane, ako premlatiš lopova postoji mogućnost da te tuži i da naplati ogromnu odštetu (zahvalite se "humanim" EU retardima na tome) čini da se ti ljudi osecaju nedodirljivo i nastavljaju da kradu.
Poznati lopov ode u zatvor, kradje prestanu, vrati se i kradje odmah počinju.