I onda ti treba da kocis jer mislis o budalinom zivotu a budala treba da slobodno nastavi u svojoj zamisli. Takve kad vidim na putu da se zalecu ili ako mi ide u susret dva iči vise vozila a jedno iz sredine gazi suprotnu traku jer ne moze da doceka da pretekne onda dodajem gas, blicam i nabijam se tik uz srednju liniju
To ti uopste ne valja,u saobracaju ne smes biti tvrdoglav ni pod tackom razno, niti terati neki inat nekome cak i ako on krsi propise.Dovoljno da mu sviras i blicas i ako on ima iole gram mozga,znace da tako nesto ne treba da radi i najverovatnije ce izbegavati tako nesto u buducnosti.Meni se desavalo da kad obilazim slepere a ne procenim dobro da ima rizik da me udari auto iz suprotnog smera,ali u takvim situacijama im blicas i oni uspore,i normalno znas da si pogresio,ali nikom nista,svi preziveli,koliko sam ja samo kocio zbog drugih ,pa sta sad ....blicas im znaju da su pogresili i teraj dalje,nek pazi vise sledeci put.Ali tvrdoglavost je ta koja ubija na putu u dosta slucajeva.
A evo pre nesto vise od sat vremena idem ka Secnju,koji je ni 5 km od nas,ima puno biciklista koji stalno idu do opstine na brzaka,uglavnom neki auto na 2 km od mene se okretao na putu,i kad sam ga obilazio vidim da je neko lezao u travi 2m pored puta i bicikli,hteo sam stati ali mislio sam neko pijan a takve izbegavam,uglavnom dok sam bio u Secnju hitna pomoc je odjurila u tom pravcu i mogu ih odma pohvaliti nije bilo ni mozda 5 min max,dosta brz odgovor hitne.Kad sam se vracao nakon nepuna pola sata 3 policijska auta blokirala put i vrse uvidjaj,kolona auta u jednom i drugom pravcu,tad sam saznao od drugih da je neko udario biciklistu,kao ima tragova kocenja,zena je u pitanju,nije bila pri svesti ali ziva kazu.Meni licno se desavalo da biciklista vozi ivicom puta i ako drzi njegovu putanju ima mesta za preticanje a da ne prelazis u suprotnu traku jer npr ima nekoliko automobila koji idu ka tebi,ali bas u trenutku kad im se priblizis autom oni mrdnu malo kormanom i ako se ne pazi lako ih zakacis,ja gledam da usporim dosta kad ih trebam preticati na taj nacin da bih u takvim slucajevima mogao zakociti na vreme, ali ocigledno neki ne uspore dovoljno....a opet da ne nagadjamo,ko zna sta se desilo tacno,mozda je i ona izgubila ravnotezu pa skrenula previse ka sredini puta,starija zena,moze biti svasta.