92 cale je bio u rezervi a ja sa dedom,imao sam 10 godina tada, sam isao da ugarim. Znam da mi je deda ujutru namestio leoparda i ja do poslepodne uzorao nepunih 5 kj. On je otisao kuci autom i dosao po mene popodne. Prvi put sam ostao na njivi sam,vreli letnji dan ,nista mi nije smetalo. Danas su neka druga vremena,klincima se svasta nudi. Tada nije bilo ni nekog intenzivnog saobracaja ,krizna su to vremena bila tako da i dovlacenje slame i deteline nije bio problem. Ucio sam pored dede. Stariji burazer od strica jednom je sudario traktor u berac u dvoristu. Zamalo izvrnuo prikolicu sa sve 15 nadnicara koji su nam kopali kukuruze. Jednostavno nije bio za taj posao, ali zato oduvek je mastao da bude pilot, i eno ga sada vozi airbus 310 u wizzairu. Tako da ili volis ili ne, deca sama pokazu zelje. Sa dvadeset u traktor udje onaj koji po meni vidi neki drugi motiv u bavljenju poljoprivredom sumom drvima a kada ti u te poslove udjes kao dete i ostanes u tome do dana danas onda pored interesa sigurno je i velika ljubav prema tom poslu.
Sent from my iphone using tapatalk