Polaganje za vozaki vec godina kosta oko 80 i neku hiljadau ako se sve polozi iz prve, a vecina danas ne polozi. Problem je sto ce posle nekog oktobra biti jos skuplje polaganje i jos veca glupost da ko polozi sa 17 godina da ce imati probnu vozacku do 21 godine, sto je idijotizam teski, a ovi sto poloze sa 18 ce isto imati do 21 god vozacku. Pa neko ima decu za 19-20 godina i ima probnu vozacku, ne moze da vozi dete nocu ako se razboli iz sela u grad, da radi nocu itd. Ne moze me neko ubediti da ce uskoro biti oko 100 hiljada polaganje, pa ne uce ih da voze avion, sta toliko kosta tu? A pre tih poskupljena je bilo oko 250e sve ukupno. Kazne jesu previsoke i to je deranje koze sa ledja, mislim da je sad pojas oko 10 hiljada, sto je skoro pola plate necije. Slazem se da treba da voze ljudi propisno da vezu pojas, ja prvi to radim, ali pogledajmo puteve sa druge strane, koji su uzasni, katastrofa. Isao sam za vaskrs kroz HR do Bosne. Cim se predju u HR odma je put bolji nemerljivno, a u Bosni u kojoj sam bio poslednji put u srednjoj skoli, a sad sam na kraju fakulteta, putevi su 10 puta bolji i kroz federaciju i kroz srpsku. Svaki zaseok ima put koji je super, a kad se ide prema drzavnoj granici prema HR iz nase zemlje kao da idem letnjim putem, volan mi se otima....Tuneli kad se ide ka Sarajevu su osvetljeni izgledaju kao da si u nekoj vau zemlji, shvaka im cast na tome. Imamo najgore puteve. To je veci problem nego sto je neko vozio 52 na sat i dobio kaznu. Ima puno apsurda u vezi sa saobracajem. A sto onaj debil od ministra za neku kao ekologiju hoce da uvede zabranu uvoza vozia starijih od 10 godina i koji ispunjavaju euro 5 normu, to je tek za posmatranje. AJ sve sto na ekologiju ali kad je rekao ako moze Nemacka, zasto ne bi mogli i mi? Pa covece gde ti zivis i sta radis, jesi nekad bio tamo, da vidis razliku u zaradama, pa cena je goriva ista ako ne i manja nego kod nas, 170 din ti je euro dizel, stalno gorivo poskupljuje a cena nafte ne raste nego opada na trzistu.