Nikad ovako !

Isto je i ovde.Traktor kao da nije učesnik u saobraćaju i kao da je nevidljiv tako se ponašaju.

Ali ima i bisera medju traktoristima,ja sam umalo stigao jednog koji je zavodio prikolicu da skrene levo,covek bamota desno i zagazi na bankinu ja reko staje.dam levi zmigavac kad on poce pun levi i pravo pred mene,sreca njegova sto sam bio natovaren i sto nije niko isao u susret oa sam ga obisao,ali da nije bilo tako :sjasi: Signalizacije naravno nigde,tamo sa pocetka 2000 traktor sa signalizacijom je bio pojava ravna kometi.

To je standardan problem i kod nas. Ja kad skrecem u atar ponekad moram da se zaustavim pored puta da bi skrenuo jer i pored uredne signalizacije bahati vozaci uopste ne smanjuju brzinu. Da mi nije zao traktora skrenuo bi pa sta im Bog da.
Ja sam tako radio nekoliko puta sa brenom na putu NS-ZR. Nije mi bilo žao traktora, žmigavac radi, ja uvatio liniju, sve po ps-u, krene baća da obilazi a ja smotam levi! Da vidiš kako leti prašina kada vata kraj puta pa čak pobegnu i na travu...

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Ako mi je neko blizu ja ga pustim da prođe a ako ne ja uključim žmigavac i skrećem a ko je nazad neka misli jer verovatno za to služi glava.Bio sam jednom svedok gde je pokušao da pretekne traktor ali mu je naišlo vozilo iz suprotnog smera pa je završio nagnut u kanalu sa desne strane.U kolima žena i dete,obilazi na krivini,puna linija.Šta tu ima da se priča dalje.Srećom dobro se završilo_Ovaj što je išao traktorom nije sve to ni registrovao jer je čovek uredno skrenuo ni ne znajući šta se dešava.

Tako je. Ako je blizu i dao zmigavac pustim i ja, ali imaš brale onih bezobraznih e to ne zalim...

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Zato ja "pripremam" skretanje ako ne ide nitko iz suprotnog pravca, ja fino dam žmigavac dosta ranije i zajašim sredinu ceste. Otkud mogu biti siguran da mi radi žmigavac na prikolici? Otkud znam koliko juri manijak iza mene i dal uopće gleda u moj žmigavac? Ovako fino ako ne ide nitko iz suprotnog smjera zajašim sred ceste nekih 40-50m prije skretanja i skrećem bez ikakvih problema.

Zato ja "pripremam" skretanje ako ne ide nitko iz suprotnog pravca, ja fino dam žmigavac dosta ranije i zajašim sredinu ceste. Otkud mogu biti siguran da mi radi žmigavac na prikolici? Otkud znam koliko juri manijak iza mene i dal uopće gleda u moj žmigavac? Ovako fino ako ne ide nitko iz suprotnog smjera zajašim sred ceste nekih 40-50m prije skretanja i skrećem bez ikakvih problema.

Pa tako i treba,a ovi sto se junace ja skrecem pa sta mi bog da ni ne sanjaju sta ostane od traktora kad ga stigne kamionce ili kombi,a onecem vecem i da ne pricamo.

Uprkos tome ima majstora koji hoće da te obiđu po svaku cenu.Pisao sam već da me je obišao stručnjak u sred raskrsnice i još legao na sirenu a imao sam uredan i ispravan žmigavac.Da nisam pogledao na retrovizor i da ne beše kočnice rasturio bi mi traktor 100% a ko zna kako bi i ja prošao.

Pa neka obiđe, ako može.... Ja bi ga volio vidjeti kad zajašim crtu i sredinu ceste, mora biti baš neispravna budala a ja tu ništa ne mogu.

Kod nas dosta traktorista tako radi prije raskrižja ako netko ide sa suprotne strane staneš i čekaš da prođe i to je dovoljan znak da skrećeš i da te auto ne obilazi, a ako ne ide nitko iz suprotnog smjera, komotno zauzmam cjelu širinu ceste pa neka obilazi.

Kroz moje selo nema nešto prometa al opet prolaze auti i autobusi. kombajnom uredno po sred ceste. kad vidim u retrovizoru nekoga iza sebe, usporim, sklonim se da prođe i opet na sred ceste. sigurnije i za mene i za druge. Ista stvar i s velikim traktorom kad idem, da nosim ne znam šta od strojeva.

Prosle godine idem autom iza traktora , na traktoru ispred mene ukljucen lijevi zmigavac , mislim ajde skrece , vozim iza njega kroz citavo selo (nije moje) i nista se ne desava izasli van iz sela jos 500m, postoje sporedni putevi, mislim ajde sac de da skrene , ja zatrubim , ovaj nista ja trubim 1 minutu on jos ljut gestakulira rukama , kad sam ga obisao mislio sam da mu autom preprecim put a slucajno vozio neki alat u autu i pajser od preko metra pa da mu objasnim malo prometna pravila. Vise ima bezobraznih traktorista nego ovih sto voze automobile.

Ovako je najbolje ako misliš da signalizacija ne radi.Nema greške.Ja tako radim kad vučem 2 voza deteline a nazad ne vidim ništa:ppozdrav:

Izgleda da je tako svuda

[video=youtube_share;88q-SvA7Ujk]https://youtu.be/88q-SvA7Ujk[/video]

Ljudi ne vole farmere

Milane pobogu, pa ne znamo svi engleski, ovaj samo melje, nista u slici pa da razumijemo.

Ništa posebno,čovek priča kako u njegovom kraju okolina New Jersey ako sam dobro razumeo ne vole baš farmere,on sam je farmer.Ispričao je situaciju od pre neki dan, kada je imao problem sa autom,ili nekom mašinom ,kada ubaci u parking poziciju i malo drmne volan auto se zablokira,mora da ga ugasi i sačeka malo da ga ponovo upali,i tako je stajao prvi na semaforu i to mu se desi i dok je čekao da ponovo startuje auto svetlo se promenilo na zeleno,i svi iza njega su počeli da sviraju,i da ga obilaze a jedan je zastao i pokazao mu srednji prst,i on je zgrožen takvim postupkom,kako kaže da se ovo dogodili pre 20 ili 30 god,sigurno bi neko izašao iz auta prišao i pitao da li treba neka pomoć, eto ukratko poenta je da ljudi sve manje obraćaju pažnju jedni na druge a sve više su nervozni i neprijatni jedni prema drugima.

Tip sa snimka ima samohodnu JD kosilicu. Dok je isao asfaltom stao je na semafor i greskom ugasio je. Posto su novi modeli tih kosacica puni elektronike i sadrze kompijuter onda mora proci odredjeno vreme od par minuta dok kompijuter ucita program i startuje motor. Upalilo se zeleno svetlo. Vozila iza njega su pocela trubiti, a taman sto je uspeo upaliti motor ponovo je bilo crveno tako da nije smeo krenuti sa semafora. Trubljenje se i dalje nastavilo a cak je i jedan od vozaca koji ga je kasnije pretekao buljio u njega i pokazao mu prst. Covek je ogorcen jer ni tamo ne postoji ta tolerancija u saobracaju kada su u pitanju farmeri. Ostatak snimka se zali na susede koji se ne bave poljuprivredom a zive na selu, da bi se "vise obradovali" kada bi mu se nesto desilo, umesto da dodju i ponude pomoc.

U kratkim crtama je to receno u snimku, da ne pisem detaljnije.

- - - - - - - - - -

Marko bio si brzi sa komentarom. Samo umesto auta u pitanju je bila samohodna kosilica(JD drum mower).

Prebacivao sam krmacu iz prasilista u cekaliste u ukljestenje ,u hodnku se okrene krene prema meni ,glavom kroz noge , zajasejem je ,ona visoka jedno metar ,ja nogama ne mogavsi da dohvatim pod i iz treceg puta me baci na sipke od bokseva ,,u trenutku mi utrnula leva ruka ,,uspevsi da je zatvorim uz velike bolove u ruci ..kod ortopeda odem ustanovi se da mi je pukla tetiva dugog misica, ostala u funkciji samo kratak misic tj samo jedna glava , bolovi nesnosni videcemo sta ce ultrazvuk da kaze ....

Prijatelju ti bar znas kako sa stokom...sad ne smes da uopste opterecujes dok ne prodje...ja sam dvaput propao kroz neke trule daske i noge zakacio...to oteklo cudo jedno-sva sreca nisam ostetio neki sud pa posle i tromb neki da nabacim..ko radi taj i gresi-onaj u kancelariji jedino pozamasna sekretarica ako ga zaskoci pa pukne stolica...

Nazad
Vrh