Nikad ovako !

Momo, skoro sam gledao neku tabelu gde su opovrgnuli tu recenicu "500 godina pod turcima"... Zanimljivo da u vecini mesta severnije od kosova nisu bili ni 400 godina :) A ne 500...

Svejedno . Šteta što je pre-turska istorija ovih krajeva prilično oskudna , ali zanimljiva . Reklo bi se da smo kulturološki bili drugačiji ranije . Iako plemena , ali znalo se više reda . Da se ima više vremena bilo bi zanimljivo proučavati taj period . Mješavina Ilirsko-Slavenskih gena , ajde de , al Turci su nas zacrnili totalno konda...

Zvanično od 1389 do 1878 godine(to ti je 489 god)a inače nezvanično 1371 bitka kod Marice,i eto ti tačno 507 godina:osmeh:::namigivanje::
Не, не.....тек тамо 1400 и неке су турци прешли целу Србију и успоставили своју комплетну владавину......значи смањити за још једно 20-30 година.

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Не, не.....тек тамо 1400 и неке су турци прешли целу Србију и успоставили своју комплетну владавину......значи смањити за још једно 20-30 година.

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

To ti je baš ono što kad je poslednji Turčin ode 1912.Da da
Ali dan dva mislim da neigra ulogu, 5 vekova negine,makar koliko se neki protivili

c8d53d50726063617b71cf1ac0962b44.jpg

и они признају од прве половине 15. до друге половине 19. века.....а преспи или доспи то је то одприлике 5 векова.

послато са леново к6 ноте уз помоћ плуга

Nisam nesto dobar sa istorijom pa da priupitam koliko su se vremenski Turci zadrzali na Grckoj teritoriji .?

Zadnja njiva pre Nocajskog atara. Iza je Mikana lijaca mehanicara parcela i suma. Gostimir franzuz kupio ovu parcelu skoro i toboze nije znao da je moja suma to parce i isece skoro sve. Ja ga upozorio i imaju medjasi i ni 20 dana posle toga bagerom sve pocupo iz korena. Sad mi dodje da mu glavu otkinem a nikad drvo nismo odsekli tu ima 60 do 70 god.

Nazad
Vrh