Nikad ovako !

Stvarno nisam znao ::sramota::
Bilo mi čudno da nema. Burazer i ja tražili i pošto smo "ustanovili da nema" :haha: gurali nekih mozda 700 - 800 metara :osmeh:
Sad mi smešno, a onda baš i nije bilo :osmeh:

Poslednja izmena:
Ja sam, dok sam imao Zetora, dva puta došao sa njive u rikverc a ima prednju poteznicu(zaglavi menjač u dve brzine a u traktoru nema alata)
Ovom ova vožnja nije prva:osmeh:

I na Zafiri se kontra zavrce. Nije mi jasno zasto?

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Ko da je problem narezat levi navoj.

Problem je kad zapadneš negdje "na terenu" a nemaš to vučno oko, dođe te netko izvlačiti traktorom, ubaci neki obični šaraf, kad potegne, taj šaraf pukne, sajla, lanac il nešto treće nekoga može i ubiti. Drugo je šlepanje uzbrdo, nizbrdo nekoga ko se ne zna šlepati pa stalno cukanje trzanje, običan šaraf bi na dva trzaja samo frcio u šajbu vozila ispred ;)

Malo zaopazanje i savet,prilikom slepanja najbolje koristiti stranjku,sa vasara,od elasticnog najlona...ja probao par puta,malte ne nema cimanja kao sa celicnom sajlom sto se desava...

Ja sam koristio brodski konopac, takodje nema toliko jakih "trzaja" kao sa sajlom.
A jak je toliko da se lagano traktori mogu slepati.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

A može i unutrašnja guma od kolica ili putničkog auta da se ubaci između užadi da amortizuje trzaje, ili ako vozilo koje vuče ima kuku onda se guma nabaci na kuku i uže se zakači na nju i nema trzaja. Provereno u praksi.

Stangla je najbolje u bilo kom slepanju, jer svi trzaji koji se dese mogu da naprave problem. Mnogo je vazno da i onaj ko slepa i koga slepas zna da se snadje i da nedozvoli trzaje (koliko je to moguce).

Inace naci taj navoj levi nije jednostavno. Ja sam dobio sa autom jedan fabricki, a hteo sam jos jedan uzeti za rezervu i nisam nasao u kolini SO nigde.

Nazad
Vrh