Nikad ovako !

Кад су све под једну страну, на ту страну скретање и нагиб.....никад брже стоварене добро је да није горе испало.

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

To su Sapcani zaboravili kod nas na pijaci kad su dosli drva da prodaju, tj ispao im.

Generalno ima prevaranata ili kod nas su dve tri ekipe dolazile bas iz okoline Sapca koje su najvise krale na cepanicama, nekad pilali na 90 umesto na metar duzine, pa mali ramovi, slaganje...

Dogovoris na pijaci cenu i ajmo kuci dok on dodje a ti spremis na zemlji dva stuba od metar i kanap da se lepo istovari i slozi na zemlji on dodje pogleda i kaze idem samo da otkacim prikolicu ili tako nesto i ne vrati se vise, a koga za'bu jbg

Aha ma strasno mislim da smo kao nacija totalno u k..u,a sve zahvaljujucu kojekakvim farmama,parovima i ostalim programima i emisijama koji su puni kojekakvog sunda,olosa i starleta i onda omladina naravno gleda da bude u trendu.Mesto da pored roditelja i deca odgovaraju nece niko na zalost odgovarati i pojesce vuk magarca,a tom detetu trajna trauma koja moze na kraju da dovede do mnogo vecih posledica.Ne znam imam troje dece dvoje su osnovci i gledam za sada nemaju nikakvog problema u skoli ali ne daj boze neceg ovakvog mislim da bi zapalio skolu i roditelje od te dece sve na gomili u kompletu sa direktorom skole.Nacuo sam da se kod nas u OS pojavili dileri droge ali u starijim razredima i niko se ne sekira i ne brine jednostavno vecina naroda je otupela i briga ih sta im se desava u okruzenju dece dok im se ne desi neko zlo.

Išao njivom kad eto kako se žuti kukuruz u žitu kod novajlije kombajnera.
7863d75432b366248193282a6427dfc4.jpg

Послато са Smartphone6.1 уз помоћ Тапатока

Ne mora da znaci da je kombajner los...ove godine los kukuruz,šušljiv klip, sa malom vlagom u vrsenju jednostavno se kruni prilikom vrsenja na otkidackim valjcima...

@Hrnciar
Zuti i zeleni se ove godine od prosutog kukuruza u mom ataru svaka njiva gde je radio kukuruzni adapter.Jedino se ne vidi (mnogo)prosuto na njivama gde su ljudi skidali kukuruz žitnim hederom,jer je kukuruzni provlacio kroz otkidacke valjke cele klipove.

Mi smo sužavali otkidačke ploče na 20 mm da nebi došlo do propadanja sitnih klipova. Usled jakog nevremena koje je veći deo našeg atara pogodio u dva navrata na nekim parcelama je bilo otpalih klipova i više od pola.

U pravu ste ali treba stati podesiti a ne samo gas. Barem ovi strani se lako podešavaju koji imaju centalo podešavanje okidačkih valjaka

Послато са Smartphone6.1 уз помоћ Тапатока

Otkidačke ploče nisu pomagale mnogo u rasturu ove godine.Lepo se videlo iz kabine kada otkidački valjak provuče stablo i klip udari u otkidačku ploču zrno pršti na sve strane jer je kukuruz bio jako šušljiv kao što i rekoste.Loša godina i sve automatski ide uz q.Ne znam kako bi radio Olimac GT u ovim uslovima ali to je opet neka druga priča.

I bez GT je radio ove godine bez zrna po njivi,podese se okidacke ploce kako treba i malo se uspori rad adaptera i nije bilo osipanja zrna,cudo od adaptera.......

Nazad
Vrh