Da i ja kazem sta mi se desilo sa jednom poljo zadrugom (privatnom) od koje sam pre 3 godine uzeo repr materijal na ugovor u vrednosti od oko 150,000din.. Bilo je ugovoreno da se to isplati predavanjem suncokreta.. Naravno po zavrsetku zetve suncokreta (sav rod) sam predao kod njih koji je bio uveliko veci od tih 150,000din tako da su bez ikakvog razmisljanja mogli da oduzmi tih 150,000din od isplate..
Medjutim to namerno nisu uradili vec su mi ostavili nekih 40,000din duga a novac isplatili na racun.. Ja sam novac podigao bio kod njih da vidim dal je sve razduzeno i naravno rekli su mi da je sve uredu.. Nista nisam uzeo kao dokaz jel sam verovao da je to ipak neka firma..
Godinu dana kasnije zovu oni mene da dodjem jel se nisam razduzio skroz kod njih i da me ne bi tuzili.. (zvali su na moj fiksni telefon a moji su mene kontaktirali) sto pre iz austrije odem kod njih da vidim sta je to.. Kad oni meni kazu da imam nekih 40,000din duga koji je dosao nakon knjizenja i sracunavanje svega i sta ti ja znam i prodaju mi pricu i ja sta cu uzmem i platim tih 40,000din.. Ali ovog puta naucio skolu i trazim priznanicu i dokaz i odem kod blagajnika da stavi pecat i licno napise (razduyeno sve za tu godinu nesecam se vise koju) i on nravno na moj zahtev to i uradi. Napise to tako potpise i stavi pecat...
Reko zavrsio sam konacno sa tom bandom lopova.. Ali hoces vraga.. Prosle godine ista prica znaci 2 ili 3 godine posle uzete moje robe.. Ponovo pozvali moje kod kuce oni mene pozvali da odem jel imam neki dug od ponovo nekih 40,000din ili malo vise sad neznam tacno..
Ponovo odem za srbiju ponesem onu priznanicu pecat i potpis sve da sam se razduzio i NISTA mi nije vredelo... Da me ne bi tuzili kao moram da platim.. Na sta sam ja poludeo i rekao da mogu i ja njih da tuzim.. Poceli su tu sve da mi ponovo racunaju i doslo je do problema oko racunanja valute...
Posto su mi robu prodali evrima a kad sam ja robu predao oni su je otkupili u dinarima i razlika u kursu ja moram da doplatim..
Nista ponovo ja platim to sto su rekli trazim ponovo potpis priznanicu pecat (sa kojim mogu da se slikam samo) jel oni jedno pisu drugo rade.. I pitam ih ja kakvu garanciju imam da sad ponovo nece nesto da izmisle.. Oni sve ljubazno nece se vise ponoviti ovog puta sigurno a to vec pricaju 2 godine... Lopovska banda...