MOMOSARIC
Član
U duhu rasprave evo jedna patriotska . U ovom predivnom spotu ćerkica mi je glavna uloga , na početku igra "školice " i u zadnjem kadru .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
[/QUOTE]I da ovde vlada misljenje da nam sva djeca MORAJU na fakultet jer ako nemaju fakultet ili su na selu nisu ljudi,tu smo se sjebali gadno,dosli smo do toga da u nekim selima vise nema mehanicara,strugara limara i sl.a pogledajte oko sebe,da majistori koji znaju svoj posao i u RS i u SR zive sasvim odlicno i imaju pristojno i posla i zarade.samo sto je to eto sramota.
Vise si ti za tu opciju istocnjacku od mene, ne bi ja u Rumuniji, dobro je meni i ovde, jedino ako se ne zaluzu politicari za tu opciju kao i 90 - tih a vidi se to iz aviona da ti i slicni tebi jedva bi docekali da vise nema manjine u ovoj drzavi! Mada ni onda necete biti zadovoljni vi koji ste bahati! Na zalost nemam taj Rumunski pasos koji je trenutno vredniji od naseg i od veceg znacaja je, cim sa njim imas vece pravo u svetu ili Evropi! A i ako bi ga imao vise bi bio za opciju zapad a ne istok!Peet pa preseli se u Rumuniju oni su ti blizu i siguran sam da mozes dobiti ili vec imas njihove papire. Oni su ta EU o kojoj neki od vas na forumu toliko sanjate.
Tamo je sigurno sve sredjeno, dobar standard, sigurne subvencije, nova mehanizacija ...
Daleko sam ja od nekog ko zeli etnicki cistu zemlju. Sam kazes kako je preko bolje, pre si govorio da je u EU bolje tako da ti jako malo fali da budes ugledni gradjanin EU.Vise si ti za tu opciju istocnjacku od mene, ne bi ja u Rumuniji, dobro je meni i ovde, jedino ako se ne zaluzu politicari za tu opciju kao i 90 - tih a vidi se to iz aviona da ti i slicni tebi jedva bi docekali da vise nema manjine u ovoj drzavi! Mada ni onda necete biti zadovoljni vi koji ste bahati! Na zalost nemam taj Rumunski pasos koji je trenutno vredniji od naseg i od veceg znacaja je, cim sa njim imas vece pravo u svetu ili Evropi! A i ako bi ga imao vise bi bio za opciju zapad a ne istok!
Momo ako malo bolje sagledas komentare videces da savetuju odlazak ovi veci sto uzimaju zemlju u arendu, valjda se nadaju da ce u svakom selu ostati po 5 ljudi u selu da podele svu zemlju.Ljudi ovo je ipak poljoprivredni forum a priča se o odlasku na zapad , pa poljoprivrednici bi trebali biti zadnji koji bi išli ? Naravno ovo pišem kao neka vrsta sarkazma , ali ipak .... Ljudi malo smo ipak pretjerali , ne kažem da treba samo veliki farmeri da ostanu , ali ipak malo se pretjeralo , pa nemože baš od par kokoški i par voćki da se gradi budućnost porodice . Može sitna poljoprivreda da bude kao dodatno zanimanje ili hobi , al nemojte da se zanosimo , pa nemože baš 50% stanovništa da se bavi poljoprivredom , što je previše previše je.
Ovo sam i ja primetio i to poodavno, a sada je sve ucestalije. Sada su gazdurine oni koji su se ovajdili od drzavne zemlje. Radili 5kj pre toga sa malim traktorom, a posle dobijanja 20-30ha drzavne, nakupilo se novaca pa se kupile i vece masine, malo se ojacalo, sada pljuj po sirotinji. Sada mi mali treba da damo njima u arendu da oni rade a mi kod Slovaka na 2.4e/sat u Samsung.Momo ako malo bolje sagledas komentare videces da savetuju odlazak ovi veci sto uzimaju zemlju u arendu, valjda se nadaju da ce u svakom selu ostati po 5 ljudi u selu da podele svu zemlju.