Nikad ovako !

Ma na motikama se uopšte nevide tragovi havarije :sta:, ali je kamenje prštalo samo tako :haha:, a pošto je bio mrak, video se i vatromet :haha:.
Sada mi je smešno, ali u trenutku kada se desilo, sam pomislio da me je lupio auto otpozadi, a momenat pre toga sam gledao u retrovizore i nikoga nije bilo iza mene. Tek kada sam stao i popalio svetla, imao sam šta da vidim :udri:.
Dovukao sam se polako kući uz pomoć lanca :ideja:.

Ma na motikama se uopšte nevide tragovi havarije :sta:, ali je kamenje prštalo samo tako :haha:, a pošto je bio mrak, video se i vatromet :haha:.
Sada mi je smešno, ali u trenutku kada se desilo, sam pomislio da me je lupio auto otpozadi, a momenat pre toga sam gledao u retrovizore i nikoga nije bilo iza mene. Tek kada sam stao i popalio svetla, imao sam šta da vidim :udri:.
Dovukao sam se polako kući uz pomoć lanca :ideja:.

Prije nekoliko godina prica inzinjer iz zadruge iz susjednog sela, fend u transportu okrenuo se na asfaltu sa orudjem i zavrsio u jarku, poslije ustanovili obadvije zadnje poluosovine popucale, injzinjer kaze vozac je tu nesto zabrljao kako je moguce da se to desi iz cista mira u transportu. Inace su ti fendovi kupljeni novi , ja i kolega smo kraj jednog vozili kod preticanja da izmjerimo koliko brzo ide , auto je pokazivao da ide 60km/h(pokazivao nekoliko km vise od 60 ali je stvarna je malo manja).

Nije moj stil,da slikam tuđe njive,ali ovaj put je bilo jače od mene! Sejano sa navigacijom,autopilot signal sa bazne stanice,sve ful extra u koloru,kanda je do traktoriste

IMG_20160518_172306.jpg
IMG_20160518_172141.jpg

IMG_20160518_171956.jpg

IMG_20160518_171830.jpg

Ne razumijem u cemu je problem? Malo na uvratinama osli redovi u stranu... JAOOO, STRASNO NESTO!!!!

Zar zbilja mislite da taj kukuruz nece nici i dobro roditi i da se nece povrsiti? Veca steta nastaje kad je njiva krivog oblika pa se duplaju redovi tamo gdje se sastaju, tamo i kultivator sjece i duplo se prska i opet nema problema... Kukuruz fino nikao, jednoiko, korova nema i sta vise treba?

@ Cika Bobo nije bitno da li ce roditi ili nece vec kako je traljavo uradjeno... Nemamo svi istu toleranciju na traljavost. Ja na primer isto volim kad stanem na uvratinu da je sve u pravcu,sto bi se reklo pod konac! :ppozdrav:

Pa vi niste upoznati sa novom agrotehničkom merom, tako stane više biljaka u red :haha:. Jes` da će posle da rodi mečku dok lepo ošparta :haha:
Ruku na srce, i meni se dešavali slični maleri, mada ne baš ovoliki, kada sam učio kako se izvlači pravac :osmeh:

Kraj blago u dolji,signal pri izlasku iz prohoda se na tren izgubi,a majstor (čitaj dželat) nema kade da sačeka nego gas,a na samom kraju krivine je do toga,da traktor stoji ukrivo,a ne u pravcu u momentu spuštanja sejalice :ppozdrav:
Nije velika stvar,ali gadno za videti

Ja na prste ruke izbrojim njive gdje mogu izvuci redove da se ne preklapaju jer su njive nepravilnog oblika pa sam valjda ogluvio na ovakve stvari... Kad ovako "malo utekne" to nije nista strasno ;)

Nazad
Vrh