Nikad ovako !

Džaba i kamere ako se neko nameraci. Ljudi se ubiše radeći i stvarajući da bi neko nonšalantno došao i pokrao ih. Strašno je to. Nije dobro kad se nema a, eto, nije ni kad se ima.

Ovde u ovu nasu Srbiju da ima zakona protiv krade nebi mi imali politicko rukovodsto , a da vlada zakon , krao si odsece se prist na ruci radi obelezavanja lopova bilo bi puno ljudi i bez ruku i nogu .

Што волим оне јенкије...Дође ти некаква багра да те покраде, прескочи ти ограду уђе у хангара, а ти га посолиш са три у ред и ником ништа. Још ти држава да захвалницу како си ти храбри грађанин који је бранио свој дом од напасника и разбојника.

Има једна емисија, кад је нађем окачићу је овде, а реч је о сточарима америке. У тој емисији је показано како тај закон има утицаја на комшије, који се знају цео свој живот, а пре тога су се знали њихови очеви а сада и њихова деца. Е кад то код нас стигне и када се људи тако буду понашали, тек онда се може говорити како је закон добар или не....

Чим га нађем окачићу га овде. Вреди га одгледати.....

Ovde u ovu nasu Srbiju da ima zakona protiv krade nebi mi imali politicko rukovodsto , a da vlada zakon , krao si odsece se prist na ruci radi obelezavanja lopova bilo bi puno ljudi i bez ruku i nogu .
Gresis kolega kada bi se uveo takav zakon i kada bi 2-3 ostali bez prstiju ili cele sake malo ko bi se usudio vise da krade nego ovako znaju da ih zakon stiti pa je onda svima lakse da kradu nego da rade!

Што волим оне јенкије...Дође ти некаква багра да те покраде, прескочи ти ограду уђе у хангара, а ти га посолиш са три у ред и ником ништа. Још ти држава да захвалницу како си ти храбри грађанин који је бранио свој дом од напасника и разбојника.

Има једна емисија, кад је нађем окачићу је овде, а реч је о сточарима америке. У тој емисији је показано како тај закон има утицаја на комшије, који се знају цео свој живот, а пре тога су се знали њихови очеви а сада и њихова деца. Е кад то код нас стигне и када се људи тако буду понашали, тек онда се може говорити како је закон добар или не....

Чим га нађем окачићу га овде. Вреди га одгледати.....
Ipak je u toj hvaljenoj Americi najveca stopa kriminala i ubistava a u susednoj Kanadi zabranjeno oruzje ali nema ni toliko kriminala. :ppozdrav:

Spremaju oni nas za povratak u 90-te,ali ne po ilegali da bude nego po slovu zakona. Prica mi Dusko58 kako su tih 90ih ljudi iz NSa odlazili na njive da kradu krompir,pasulj...kazu gazdi ja sam dosao po hranu jer deca nemaju sta da jedu,ako hoces ti me mozes i ubiti. A slican scenario postoji i sad + sto sluzbe zakona jako brzo deluju ako lopov bude pretucen.

Najbolje sredstvo je zakon.Zakon u kome se unapred zna ko je posten donacin a ko lopov i nasilnik.Da ima zakona ne bi bilo potrebe ni za sekiraciju a kamoli nesto drugo.
U danasnje vreme opasno je biti posten covek...opasnije nego lopov.A sto se lopova tice-u susednom selu skinuli svetiljke coveku ispred kuce na drvetu(500 dinara vrednosti)...

Ipak je u toj hvaljenoj Americi najveca stopa kriminala i ubistava a u susednoj Kanadi zabranjeno oruzje ali nema ni toliko kriminala. :ppozdrav:

Tako je Gorane. I svi koji toliko hvale taj sistem i zakone nemaju odgovor na ovu tvoju konstataciju. Daju neka glupava objašnjenja, kao, u tradiciji je da imaju oružje, to je kultura (pazi još pominju reč kultura, gun culture). Ne, nego je sam život postao nasilje.
Stvar je u sistemu, gde je čovek čoveku vuk. I ako se od malih nogu tome uči, on ne može ništa drugo da postane nego zver.

image-441101-galleryV9-uenv-441101.jpg

image-441086-galleryV9-cgyp-441086.jpg

Ovo su divni Božićni pokloni. Baš hrišćanski.

Problem je što se to sve više preliva i kod nas a vidim i ovde na forumu ljudi to pozivaju. Ta logika oko za oko će oslepeti čitav svet.

Ako sam dobro informisan Kanada ima vise oruzja po glavi stanovnika nego Amerika ali su mnogo normalniji narod nego amerikanci, nije oruzje lose losi su ljudi, to je do vaspitanja koje se nosi iz porodice. Coveka mozes da ubijes sa viljuskom ako hoces ne treba pistolj.

Nazad
Vrh