Nikad ovako !

Stvarno ne znam sta ljudi toliko filozofiraju ko kad je sekira zarazna. Sto cepaca, izuma, sve je bezpotrebno.
Ovaj cica se vise muci sa ovom spravom nego sa sekirom. A ovo sam video pre 5 godina, rusi su pravili sad ovaj glumi izumitelja

Biće još jedan rod pšenice ove godine
e2e89ea537495b9ea0636ad153a15d10.jpg
ab1229cc57405d175f167c7d5b2d6baa.jpg

Ako ovako nastavi vreme

Taptalk LG-65

Moj rucni rad :osmeh: Zna li ko kako se krecu cene ove osovine, u pitanju je imt 755?
Moze se zavariti kod dobrog varioca,prvo obradi osovinu,i onda popunjava varom.Tako smo mi radili sa 2 osovine.Znaci prvo mi pukla na olt trobraznom plugu,varena je i prebacena na leopard,a sa leoparda cela je stavljenja na olt,2 sezone je drzala pa je i ta pukla.Onda je ta zavarena,i dan danas drzi,ali sam pomerio osovinu na plugu,da nije jedan kraj skroz napolje,mislio sam bice kose vuce,ali ne,vrlo malo.A imamo i novu osovinu u rezervi,pravljena,oko 70-80 eura je bila.

Sad mi javlja otac, neko sa autom ušao u moju parcelu ječma i od 2000m2 parcele uništio najmanje pola. Vozao se uzduž i poprijeko, zalijetao se i skretao od ručnom, bukvalno preorano. Zemlja suva, mi još povaljali, parcela kao pista, zgodna za vozanje sa ajutom a ječam bio lijep i veliki kao nikad. Obavijestio je policiju ali od toga slaba vajda. Znam gotovo sigurno ko je ali šta uraditi? Najradije bih mu slomio koljeno tupim predmetom da ostane invalid.

Zna li ko kako se krecu cene ove osovine, u pitanju je imt 755?

Evo okreni ih pa pitaj. Imaju sve delove pluga

http://www.agromehanizacija.rs/plugovi/delovi-pluga/poprecna-osovina-755.html

Evo i ostalih delova, na dve strane
http://www.agromehanizacija.rs/plugovi/delovi-pluga.html?p=1

- - - - - - - - - -

Sad mi javlja otac, neko sa autom ušao u moju parcelu ječma i od 2000m2 parcele uništio najmanje pola. Vozao se uzduž i poprijeko, zalijetao se i skretao od ručnom, bukvalno preorano. Zemlja suva, mi još povaljali, parcela kao pista a ječam bio lijep i veliki. Obavijestio je policiju aliod toga slaba vajda. Znam gotovo sigurno ko je ali šta uraditi?
Sada ces verovatno dobiti nekoliko saveta kako da mu se osvetis itd, ali pravog resenja po nekom pravilu nikad nema.

Kakav sistem zamene?

- - - - - - - - - -

ja bih iso sistem zamjene. bar se moze naci. varenje je moguce, ali bih pribjego tome u zadnjoj opciji.
Kakav sistem zamene?
Za 7000 din ima nova u Krusevcu... Videcemo jos uvek, nije toliko hitno. Ovu firmu agromehanizacija i ja sam nasao na netu ali nisam zvao jos uvek...

7000 i nije puno, ja pitao u plamen cena 80e, ja moju zavario i jos uvek drzi samo sam je izvukao 6-7cm, dok to nisam uradio lomilo je nekoliko puta.

Kakav sistem zamene?

- - - - - - - - - -

Kakav sistem zamene?
Za 7000 din ima nova u Krusevcu... Videcemo jos uvek, nije toliko hitno. Ovu firmu agromehanizacija i ja sam nasao na netu ali nisam zvao jos uvek...
pa sistem zamjene i jeste taj da kupis drugi jaram nego da varis i slicno.

Ma kakva zamena. Nije to nikakav problem zavariti. Napravi sa jedne strane muski deo, a sa druge strane zenski. Ubodi te delove, obori malo ivice i dobro zavari. Ja sam moju produzio i evo radi pod teskim uslovima bez ikakvih problema i naznaka da moze da popusti. Cak ces kod strugara i lepo varove da poravnas.

Nazad
Vrh