Nikad ovako !

Imo sam i ja slicnu situaciju. Naime u pola ljeta pravili smo neku stalicu za telad i kako cemo udarit direke ama ni naopako. Sta cemo kako daj dugi pajser da damo pravac. I udri macolom kroz kamer kad se otkinu veci komad pajsera. Ja po onom opet udari otkinu se komadic zelejza i zabi na pola lijeve podlaktice tako a je krv sipala po prstima direktno iz te rupice. U hitnu uputnicu na ortopediju, snimanje komadic pola mm velicine otisao pa ajmo reci gotov do kosti. Doktor kaze to se u praksi ne vadi al ako se upali moramo i to pod opstom anestezijom i rentgen aparatima jer kaze to je kao da trazimo iglu u plastu sijena ili kako kod bobe ostavi da se ucahuri pa cemo vadit. A moram ga izvadit zbog fakulteta i rada magnetnoj rezonanci :ppozdrav: i da posle 3 dana donji dio ruke pocrni reko gotovo hahahhah

Sto se tice ovog prevrtanja,desavalo mi se da me teret gura tockovi traktora pocnu da se okrecu unazad,ali samo pun gas nista kvacilo i kocnica pun gas zato i koristimo samo jednosovinke inace dvosovinka oce da te obidje niz breg kad se pretovari.Malo nepaznje i ode glava.

Evo što sam vukao letos u žetvi sa 565, mnogi od vas se nebi usudili!

Prva prikolica je uvek bila puna do vrha, a druga kako kad, samo jednom sam vukao da je druga bila 3/4 puna i to manje više 2. brzinom veči deo puta do silosa, 3. nije mogao, a veči traktor je bio zauzet baš taj puta.
Inače u 1. prikolicu stane 7t pšenice, a u drugu stane 8t.

Jedini razlog što se to usudim raditi je taj što prva ima zračne kočnice pa nemam straha od nezaustavljanja.:osmeh:

Ja bi iskreno smio vozit te obje ne vidim neki problem u tome. Pitanje je bi li ti smio djubretaru spustit kud je ja spustam tako da ni prednja vuca ni kocnica na prikolicu ne mogu da zadrze nizbrdo ako se zaba popisa a valja sic. Kocinice su cudo al nekad i od njih nema pomoci. Ja sam se naslijetio sa svim mogucim prikljucima i prikolicama svojim po raznoraznim brdima i nekak jedino pravilo u tome gledaj naprije nedaj da te slomi i gas do poda

Ja sam na Ivandan ove godine mogao da najebem,za Rakovicu 65 zakacio 2 zmajevke i Loznicu od 5 tona.Put je uglavnom ravan osim jedne deonice koja je dugacka oko 100m i nizbrdo je.Kad je teret poceo da gura i zakosava traktor jedino resenje je bilo kvacilo.Sreca je sto se sve dobro zavrsilo a kad sam stao na vagu te 3 prikolice i teret u njima merio je ravno 25000kg.Vazduh je bio prikopcan za 2 zmajevke ali pritisak bio oko 3bar. jer sam ga prethodno potrosio a nisam sacekao da ponovo nadruka....Preznojio zam se 100 puta dok se traktor nije spustio ponovo na ravno.

Lepo si je ti opteretio, ja sa njom dve petotonke, i to joj negde mnogo, ali nikad nisam vise kacio.Koda nas ima i bregova, vase je selo ravnije dosta.Vazduh glavu cuva, neka kaze ko sta hoce, a na 90 posto prikolica je neispravan.A i na dosta traktora ne radi kompresor.

To joj je maksimum neki za bezbedan transport 2 petotonke.Obicno po jednu zmajevku spustamo sa tih bregova ali ovo je bila zurba,ja sam isao negde pa da se ne vracam ponovo zakacio sve i zamalo najebao.

Ja kod nas znam samo za 1 prikolicu da ima ispravne vazdusne kocnice. Uopste, mnogi ni na traktorima nemaju kocnice da valjaju. Na koliko Bara (Atmosfera) se steluje rislag na traktorima? Na kamionima je 8 Atm, a na traktorima je oko 5 Atm ili:sta:

Nazad
Vrh