Nikad ovako !

Evo da ne kažete kako je vojvodina ravna.Niko nije povređen, pa ni traktor.

32zhxsk.jpg

2d1sca0.jpg

2ch2u1l.jpg

Kolega gde se ovo desilo, jel na potezu prema Sv. Mileticu? Ja imam tamo jednu gadnu njivu na bregu, ima veliki bocni nagib.

Jeste to je na tom potezu,možda stotinjak metara pre crkvice (ako znaš gde je) ,spuštao se sa brega preko njive,e sad da li je menjač izbacio ili ga je jednostavno teret pogurao,ne znam uglavnom pokušao je da smota da bi se zaustavio i eto belaja.

Sad nek mi netko kaze da je zastitni luk glupost... Ovdje se masovno bune sto ako nema kabine mora biti zastitni luk. Nedaj Boze da se ovakve stvari dese ikome ali ako i mora do toga doci, luk je covjeku mozda spasio zivot...

To smo i mi odmah na licu mesta prokomentarisali,pogledaj samo na prvoj slici koliko se ram zabio u zemlju a ovo se desilo pre ovih kiša,kad je zemlja bila suva ko barut.

Jeste to je na tom potezu,možda stotinjak metara pre crkvice (ako znaš gde je) ,spuštao se sa brega preko njive,e sad da li je menjač izbacio ili ga je jednostavno teret pogurao,ne znam uglavnom pokušao je da smota da bi se zaustavio i eto belaja.

gluplji izlaz iz takve situacije nisam cuo. u spedicji takav zahvat zovu smrtosnosni kec ili tako nesto. kad se sleper preklopi poluprikolica sijece kabinu i vozaca. a ovdje rezultat toga je penjanje prikolice na traktor. to samo napijed i naprijed dok ne stane ili iskoci brate mili, a ne cekat da bogovi sidju i podupru traktor dok ne stane. zastitni ram podrzavam u potpunosti ali da je veca prikolica bila prebila bi i taj ram i traktor i rudu i sve pred sobom. u sto sam se licno svojim ocima uvjerio u slican poduhvat jednog poznanika. na srecu on je pri svoj to gunguli ispo iz traktora i tako osto citav.

A moji se čude zašto se bojim sa idem po tim bočnim nagibima. Imamo na dva mesta nešto slično a meni se uvek život skrati kad treba da prodjem tuda.

Trenutak nepromišljenosti i viljuškar od tri tone... Krajnji rezultat: smrskan mali prst, nagnječeno stopalo i eto već dva meseca zezanja po ortopediji.

Ovu cipelu smatram za najpametniju investiciju u poslednjih x godina.

o56qeq.jpg

212d8uo.jpg

fky93o.jpg

Naravoučenije je da se elektro-viljuškari ne ponašaju kao sve ostale elektro-mašine da kad malo povučeš ručicu - ono polako krene. Kada je ovaj đipio, tog trenutka nisam znao šta me je snašlo. Čak ni probne cimove nemojte vršiti spolja!

Ta ista cipela ti je sacuvala nogu veceg ostecenja,ali moglo je da prodje i bez toga ali.... jbg....
Brz oporavak zelim,da osposobis nogu u stanje pre povrede u sto kracem vremenskom periodu.

• Like
Reagovanja: 740
Trenutak nepromišljenosti i viljuškar od tri tone... Krajnji rezultat: smrskan mali prst, nagnječeno stopalo i eto već dva meseca zezanja po ortopediji.

Ovu cipelu smatram za najpametniju investiciju u poslednjih x godina.

o56qeq.jpg

212d8uo.jpg

fky93o.jpg

Naravoučenije je da se elektro-viljuškari ne ponašaju kao sve ostale elektro-mašine da kad malo povučeš ručicu - ono polako krene. Kada je ovaj đipio, tog trenutka nisam znao šta me je snašlo. Čak ni probne cimove nemojte vršiti spolja!
Svako ko provodi dosta vremena blizu bilo kakvih masina treba da nosi zastitne cipele.Mene su vise puta spasile od loma prstiju i stopala.Brz oporavak :osmeh:

• Like
Svako ko provodi dosta vremena blizu bilo kakvih masina treba da nosi zastitne cipele.Mene su vise puta spasile od loma prstiju i stopala.Brz oporavak :osmeh:
Na busotinama sto istrazuju Jadarit, izvodjac zahteva strogo zahteva koriscenje cipela sa zatitnim slojem (tzv. unfalice), slemova na glavi, naocara i cepica u usima. Bez toga nema pristupa busotini! I jesu ljudi u pravu. Koliko puta sam glavom lupio i psovao zvezde i sve zivo. Sa slemom sam isto tako mnogo puta lupio i nista. Glava citava.

• Like
Decki moji, ja sam proslog ljeta skoro bez lijevog oka ostao a ni kriv ni duzan... Kolega je 5m dalje od mene vario nesto po presi a ja se igrao s njegovom djecom i komad zeljeza frkne i ja ni ne osjetim da mi se zabilo ista u oko... Poslije nekog vremena primjetim da me zulja i u 23 sata odem na hitnu da vide sta mi je s okom jer ja na ogledalu nista nisam primjecivao. Komadic se zabio unutar oka, ispod sarenice i jaaaako je malo falilo da probije oko i da se inficira...

Pokusa mi dezurni doktor izvaditi to iz oka i kad je komadic pukao, nije se usudio nego me uputio kod ocnog sutradan. Kad je sutradan doktorica vidjela kako treba s aparaturom, rekla mi je da imam jako puno srece. Dobro je pregledala te komade zeljeza (bilo ih je 4-5 ukupno) i ona je rekla da je neki visokokvalitetni metal (najvjerovatnije komadic cekica) i da nije pohdrjalo pa mi je ostavila dva dana to u oku da oko zaraste oko toga pa je onda sigurnije vaditi da se oko ne podere... 6 dana sam isao kod nje da mi vadi taj krs malo po malo iz oka i svaki dan 3 puta krema i kapi... Makar da sam ja nesto radio pa da je zbog toga ali ni kriv ni duzan...

Sad bez zastitnih naocala nikud. S prstom bih se jos nekako i oprostio al od oka nikako... PAZITE sta radite.

• Like
Decki moji, ja sam proslog ljeta skoro bez lijevog oka ostao a ni kriv ni duzan... Kolega je 5m dalje od mene vario nesto po presi a ja se igrao s njegovom djecom i komad zeljeza frkne i ja ni ne osjetim da mi se zabilo ista u oko... Poslije nekog vremena primjetim da me zulja i u 23 sata odem na hitnu da vide sta mi je s okom jer ja na ogledalu nista nisam primjecivao. Komadic se zabio unutar oka, ispod sarenice i jaaaako je malo falilo da probije oko i da se inficira...

Pokusa mi dezurni doktor izvaditi to iz oka i kad je komadic pukao, nije se usudio nego me uputio kod ocnog sutradan. Kad je sutradan doktorica vidjela kako treba s aparaturom, rekla mi je da imam jako puno srece. Dobro je pregledala te komade zeljeza (bilo ih je 4-5 ukupno) i ona je rekla da je neki visokokvalitetni metal (najvjerovatnije komadic cekica) i da nije pohdrjalo pa mi je ostavila dva dana to u oku da oko zaraste oko toga pa je onda sigurnije vaditi da se oko ne podere... 6 dana sam isao kod nje da mi vadi taj krs malo po malo iz oka i svaki dan 3 puta krema i kapi... Makar da sam ja nesto radio pa da je zbog toga ali ni kriv ni duzan...

Sad bez zastitnih naocala nikud. S prstom bih se jos nekako i oprostio al od oka nikako... PAZITE sta radite.
Imao sam slicnu situaciju proletos. Dok sam pripremao sejalicu za soju, ostetio sam navoj na jednom srafu. Kako bi se srad zamenio, baterija se mora skoro nacisto rasturiti. Sta cu-uzmem brusilicu (naravno bez zastitnih naocara) i dok sam brusio, ne znam kako jer sam od ploce i mesta brusenja bio udaljen vise od pola metra prsne mi opiljak u oko. Vidim ga na ogledalu, ali ne mogu da ga izvadim ili isperem, a grebe li grebe. Probam i sa magnetom od hard diska od kompa (veoma je snazan) i ne moze. Oko crveo kao paprika. Sta cu, sutradan odem kod ocnog i on mi sa nekom iglom izvadi opiljak, stavi kapi i preko onaj zavoj. Nekolio dana sam mazao sa nekom mascu protiv infekcije. Sva sreca, nije bilo komplikacija, osim sto sa zavojem nisam imao dobar osecaj za prostor.

Nazad
Vrh