Slažem se da je odvratno i ja sam i sam protivnik industrijalizovane poljoprivrede ili turbo-farminga, kako ga ja rado nazivam, ali ipak...
Ovo je samo dosadna propaganda nekakvih ekstremista kao oni plakati što su bili lepljeni onomad kojekuda i na kojima je pisalo: "Ne jedite ništa što ima oči!"
Ovde su prikazani neki ekstremni primeri i iskombinovani tako da ti se zgadi konzumiranje bilo kakve namirnice životinjskog porekla. To je tipična propaganda vegana, makrobiotičara i kojekakvih zalupanih sektaša. Na kraju su se u ovom konkretnom slučaju autori i deklarisali kao vegani, a gomile takvih video klipova na YT su postavljale i kojekakve verske organizacije ubeđujući javnost da ne konzumira svinjetinu, konjetinu, zečetinu ili čak meso u opšte...
Postoje naučni dokazi(probavni sistem, zubi...) da je čovek svaštojed i da je evolutivno predodređen da se hrani raznovrsno, tj. onim što je mogao da pronađe u prirodi(voće, povrće, med, zrnevlje, jaja i meso). Ono za šta čovečanstvo nije uspelo da se evolutivno pripremi je industrijski prerađena hrana, a to je na primer rafinisani beli šećer; belo brašno(gluten-nesvarljivi protein); rafinisano, hemijski ekstrakovano biljno ulje; margarin; čokolada... Ove "namirnice" konzumiramo tek nekih 100-200 godina i nismo za to kratko vreme nikako mogli da im se prilagodimo, kao što nismo ni životu u gradu, nošenju obuće itd. Zato sada i patimo(na žalost, mlađe generacije u sve većoj meri) od svih tih silnih bolesti modernog čoveka - raznih alergija, gojaznosti, narušenog imuniteta, deformiteta kičme stopala itd.
300 000 godina smo se privikavali na ishranu voće-povrće-med-zrnevlje-jaja-meso i pešačili ili trčali bosi kilometrima svakodnevno u potrazi za hranom. Trebaće najmanje još toliko da čovek evoluira za današnji stil života. Da nam otežaju kosti, da izgubimo kamenodopski apetit, da steknemo toleranciju na veštačku hranu itd...
Dakle ishrana(bez prerađevina) i fizička aktivnost kao u kameno doba - to je pravi put, a ovo je samo jedna stramputica u pokušaju da se pronađe rešenje za generalno loše životne navike.