I u Kikindi je jedan naš čovek dobio NATO bombu od 250 kilograma u njivu. To je bila prva bomba koja je pala na Kikindu i ta nije eksplodirala ali nije nikada ni izvađena. Neko vreme je mesto bilo obeleženo i policija ga je obezbeđivala danonoćno, a onda su jednom samo prestali da obezbeđuju mesto i uklonili trake, a čovek normalno ore njivu kao da ništa nije bilo. Koliko sam ja načuo, bomba je otišla dovoljno duboko da nemože plug nikako, pa ni tako da dođe u kontakt sa njom.
Cilj je navodno bila međunarodna pruga Kikinda-Žombolj. U međuvremenu su bile već dve poplave. Znam da se sa eksplozivima nikad ne zna i da čak i zaostala municija i minsko-eksplozivna sredstva na brpdpvima potopljenim još za vreme Drugog svetskog rata još uvek predstavljaju potencijalnu opasnost. Ipak verujem da ako ova "naša" nije pukla pri onakvom udaru kad se prizemljila, neće valjda nikada eksplodirati. Tom prugom svakodnevno prolaze međunarodni putnički i teretni vozovi, a kritično mesto nalazi se veoma blizu jedne moje njive.