New Holland

Ne vredi zato sto je ford, ne daj boze posla oko motora, onda ces videti koliko kosta, zato je isti taj model sa meckinim motorom skuplji I do 30%
Mi kad smo tražili kombajn za kupovinu nigde nije pravila razliku u ceni motor koji nosi nego u kakvom je stanju. I moj ima fordov motor i sa potrošnjom sam zadovoljan u od 8 do 10 lit baš kad ima dosta male parcele sve sa uključenom sečkom. A kod mene je ford od 129kw i po meni je sasvim dovoljan za ovaj kombajn.

Evo da probam ponovo da postavim slike, verovatno se nisu videle jer su ubacene iz albuma sa profila a album stavljen kao privatan...

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

- - - - - - - - - -

Ne znam dal covek ima firmu, zove se Atila i zivi u Beceju, zena mu je iz Budisave ako sam ja dobro razumeo. Uvezao je nekom coveku iz Malog Idjosa Megu 218, isao sam da je vidim, fenomenalno izgleda, kao nova je.

Kaze da je ovaj TX34 odlican, malopre sam ga zvao i pitam ga da se nije zabunio oko snage, kaze nije, kombajn ima Fordov motor od 220ks.

Skuplje od motora na tom kombajnu ima 100 delova, kao npr gume. Motor u principu ne sme biti los jer to nije neki kinescic pa da tek tako crkne. Treba obratiti paznju na reduktor ovrsene mase, dobovske sine, spiralu ovrsene i povratne mase. Ove stvari mogu dosta da kazu koliko je i kako kombajn radio i odrzavan. Jos treba i pogledati lanac ovrsene mase u kakvom je stanju. Cena nije jaka i mislim da je skroz OK, mada mislim da ce ti mozda zaracunati jos neki trosak.

Pričao sam sinoć sa čovekom, kaže to je konačna cena, nema dodatnih izdataka, za tih 28.500e kombajn stiže kod mene kući. Videćemo za 15ak dana kakav je...

Ja ti ne bih preporucio da kupis kombajn na nevidjeno. Kombajn je slozena masina i zahteva detaljan pregled i analizu pre donosenja konacne odluke.

Ma naradio se sigurno, nije stajao za ukras, sad je samo pitanje kako je odrzavan... Ali ako stvarno ima 2800-2900 sati (sto je nemoguće saznati), onda to i nije izrabljeno toliko. Gledam po ovim našim oglasima prodaju iste takve za 30.000e i vise a imaju po 3.500-4.000 sati, tako da ovaj i nije tako skup. Čovek garantuje da je dobar. Razmisliću još malo pa ćemo videti šta ćemo.

Ako ces poslusati savet. Nemoj gledati na 2000-3000e, gledaj na stanje. Sta vredi sto je jeftiniji, kad je izradjen i ima lufta na svakom mogucem mestu.

Ma naravno da necu gledati na 2000-3000, kad vec dajem 28000 dacu jos i te 3000, ali covek garantuje da je kombajn odlican i da nema skrivenih mana, kaze nije mi cilj da te prevarim, nikog nisam prevario pa necu ni tebe. Covek sto je uzeo Megu od njega isto tako na nevidjeno je prezadovoljan, kaze kombajn je fantastican, a to sam i ja zakljucio kad sam ga video. Nisam neki strucnjak ali moj otac i stric se razumeju dosta dobro u te stvari, pogotovo stric koji je mehanicar, kazu za tu Megu da je odlicna, a Atila mi garantuje da je i taj TX34 u isto tako dobrom stanju kao i Mega.

Nazad
Vrh