New Holland

Šta da im poredi ,isto služe za vršidbu ratarskih useva ,da je zmaj žut baba iz komšiluka bi mislila da je to isti kombajn.Jedino posla 5000 rh zmaj će biti zreo za rashod ili gen.rem. a tx-u će vratiti sat na 1750 i tvditi da je čovek radio samo sebi :ppozdrav:

Zmaj ima sasiju?Da od L profila,kad mu okacis secku on dobije "kereci hod" koliko se uvija,ajde pustite zajebanciju,poredite babe i zabe.

Na svim TX kombajnima je se isto podesava i korpa i separator, samo na TX 6X se sve ukljucuje na dugmice, hidroulicno,a na TX 3X mehanicki. U sutini to su potpuno isti kombajni samo sto ovi noviji imaju bolju kabinu i neke detalje dodate, ali to sve zavisi od nivoa opreme. Jedan TX 66 kod mene u selu ima komresor i on periodicno izduvava prasinu iz hladnjaka i ceo motor. TX-evi sa 6 slamotresa imaju dva gruvaca, povratne mase, a TX-evi sa 5 slamotresa jedan gruvac. Secka se ukljucuje na svim TX-ovima isto, na dugme, a takodje se isto i steluje obraj vetra i doba. Separator ima dve brzine i on se mehanicki steluje u zavisnosti od kulture, da li je psenica ili soja(kukuruz).

Kod mene se steluje mehanicki zazor separatora na TX65,rucica stoji na levatoru ovrsene mase i tu raspustas korpu,dok ova na dobu ide na dugmice.

Taj zazor na separatoru se nesteluje kod starijih TX-ova, fixan je. Zazor na korpi se steluje preko rucice iz kabine.Uglavnom TX 6x serije je isto sto i TX 3x serije samo sa vise hidroulike i elektronike i naravno sa jacim motorom da bi pokrio sve te dodatke. U svakom slucaju ako budem menjao kombajn, a nadam se da hocu, to ce biti samo neki iz TX 6x serije.

Tako je,isto sve samo sto je ovaj malko vise "nagruvan" koje cime,pogresiti neces za ove modele,napravljen za sve pare.O ucinku i kvalitetu rada no comment...

Za sad, da kucnem u drvo, ova 34-ka radi kao sat i treba jos dosta da pokosi. Nemam zamerke na kvalitet izrade i idejna resenja, naprotiv. Do duse nije kao ZMAJ-cek,ali posluzice svrsi jer ipak je Zmaj, Zmaj ::namigivanje::

U Mađarskoj u Baji u Axial i ja sam bio na strani New Holland-a naspran Claas-a pretežno zbog cene koja je manja za 20% za isto godište i istog učinka.Dok mi Pišta menadžer prodaje i šef servisa nije pokazao neke stvari.Odveli me samo do korpe bubnja i adaptacije za kukuruz od NH i od Claasa i sve mi bilo jasno.Malo kod NH treba više bildovati i doručkovati po njihovim rečima.:ppozdrav:

[Malo kod NH treba više bildovati i doručkovati po njihovim rečima.:ppozdrav:[/QUOTE]

Sta ti ovo znaci ???

Kod Claasa je iz segmenata korpa i nemoraš grlo skidati može jedan dečko od 50 kg da zameni,a kod NH je izjedna korpa i mora grlo dole i treba bar dva-tri jaka nahranjena momaka da promene korpu.Na to su mislili oni...:ppozdrav:

Dobro resenje kod claasa je ta korpa iz tri dela, ali mi to nije presudno kod izbora kombajna. Igrom slucaja sam u prilici da pratim invivo uporedni test izmedju tx 66 i claasa 108 sl maxi (lexion kabina) i jos jedna mega 204. Em sto ih gledam dok rade gledam i ih preko zime dok stoje i dok se pripremaju za zetvu. Za sad skupljam iskustva i nadam se da cu uspeti da ih iskoristim.

Po njihovom je još na strani Claas-a.Ako ne daj bože stane kaže "Dođeš tu kod nas po deo i tvoj kombajn za 2 sata ide dalje",a NH je malo problem za delove i kod njih.:ppozdrav:

Prodavci rezervnih delova uvek imaju omiljene rezervne delove, najbolje kombajne, traktore, masine i ostalo. Svako ce po svom skustvu, zeljama i najvaznije, po palteznoj moci izabrati kombajn.

Naveli su i potrošnju goriva ako je Mercedus u pitanju naspram Forda.A ja ako budem JD-ire kadgod menjao najverovatnije će to biti Case Axial floyd.:osmeh:

Kod mene je motor od 260ks i 10lit/kj ne prelazi tako da nije potrosac....Sto se tice zamene korpe i skidanja blindi,dva coveka zavrse za 2h komlplet adaptaciju,jako prosta i dobra resenja ima...Imao sam raznih fela kombajna i za sad ostajem na "zuci" a i ubuduce.

Nazad
Vrh