New Holland

Dok nisam imao pojma o poljoprivredi živeo sam u ubeđenju da kombajn i balira a ne balirka. Tim bunkerom na kombajnu se štedi nafta.

Zna li neko da li sa NewHollandom TF44 koji ima tri roto-bubnja umasto slamotresa, može da se skida suncokret?
Da li ima neko iskustva sa ovim kombajnom? Našao sam ovaj kombajn za 38000€ u odličnom stanju uvezen iz Švajcarske sa šestorednim adapterom za kukuruz na sklapanje, ali ja dosta radim sa suncokretom pa me zanima kako bi radio u suncokretu? :sta:

Kod nas bd agro nije mogao da lepo radi suncokret sa aksijalcima.
To ja nisam video,to su mi se njihovi kombajneri pricali.Cak su neki iz sela isli njima na ispomoc.

U tome je i razlika pošto TF nije aksijalni kombajn kao Case ili sl. ali ima tri roto bubnja umesto slamotresa, kao što kombajni sa slamotresima imaju jedan ili dva bubnja pa slamotrese, ovaj ima tri bubnja a nema slamotresa. Jedino neznam kako bi to radilo u suncokretu jer na YouTube-u sam našao video samo u kukuruzu i pšenici a nema za suncokret. Možda nije za to? Neznam.... :sta:

Ne vidim razlog zašto ne bi mogao da radi suncokret.On ima klasičan tangencialni bubanj, odbojni biter, separator i umesto slamotrsa ima aksijalni bubanj.Glavno izvršavanje se vrši na bubnju i separatoru, a u aksijalnom bubnju se izdvaja seme koje se nije izdvojilo prilikom prolaska kroz bubanj. :cao:

panonstib je napisao(la):
Ne vidim razlog zašto ne bi mogao da radi suncokret.On ima klasičan tangencialni bubanj, odbojni biter, separator i umesto slamotrsa ima aksijalni bubanj.Glavno izvršavanje se vrši na bubnju i separatoru, a u aksijalnom bubnju se izdvaja seme koje se nije izdvojilo prilikom prolaska kroz bubanj. :cao:

Kako ovo zvuci super, da li ima mozda negde slika ili crtez kako to izgleda otprilike...?
A zasto neki pricaju da ti aksijalni kombajni lupaju zito i soju....?

SaleCar je napisao(la):

Kako ovo zvuci super, da li ima mozda negde slika ili crtez kako to izgleda otprilike...?
A zasto neki pricaju da ti aksijalni kombajni lupaju zito i soju....?

Dao si sam sebi odgovor ::namigivanje::

Gospodine Panonstib.
Meni su tako rekli,a ako su mene lagali,lazem i ja.
:cao:

Poštovani gospodine @SaleCar
Kao budući mehanizator trebalo bi da poznajete princip rada ovog kombajna.I ovo nije aksijalni kombajn nego klasičan kombajn sa tangencijalnim bubnjem i slamotresom koji isto stoji paralelno sa bubnjem ali slama se kreće aksijalno na levu i desnu stranu.Ima vremena naučićete to kod Profesora Mešija.Inače evo i slika.
Bubanj
1yu0js.jpg

odbojni biter
2ntgttu.jpg

separator
2rlzzsy.jpg

slamotres
2cd7kox.jpg

Kao što se može videti korpa se kreće ispod bubnja, bitera i separatora.Karakteristično je da se kod ovih kombajna reperno podešavanje korpe vrši tako da koliki je ulaz toliki je i izlaz.
Evo prikaza i rada samog uredjaja
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HtlMA0wxJA8[/youtube]
Znači ovo nije kombajn sa aksijalnim radnim organima!

Moj teča ima dva N.H. tf42,žito,soju i suncokret rade odjedared milina videti,malo je problem kome treba slama zato sto je izdrobi pa je malo teže balirati,al zato kuruze malo bungura oko 15% loma,e sad dal nezna da ga ušteluje ili...sve u svemu dobar,mnogo jake i kvalitetne mašine,mislim da ja po meni bolji od claas-a,ja ću da menjam moj claas za N.H.al tx 36.

To što limi zrno kukuruza je jer nije podešen kombajn, a da li je neki molji ili nije nismo mi merodavni da dajemo ocene. :cao:

Jel imao neko kontakta sa kombajni 8060 ili 8080 8050 i slicno? ako da jel moze da pise nesto malo vise o njima.

Malo da dodam nešto o ovom kombajnu.Pratio sam ga od kako je stigao u Srbiju kod trgovca pa doteran do severa Banata i par godina u radu.Kombajn je radio lucerku, pšenicu, semensku repu ...... . Onda je gazda odlučio da ga proda i evo posle par godina novi gazda me pozvao da uradim defektažu.Kombajn je i dalje u izuzetnom stanju, pali kako se kaže na zub.Na samom kombajnu 4 ležaja nisu ispravna: jedan na "vetru", spirali povratne mase, i ob ležaja prenosne remenice ladje.Malo veći problem je na reduktoru kose koji treba skidati i rasklopiti.Klimu nema, prirodna cirkulacija i nema tonirana stakla.

Nazad
Vrh