New Holland

Samo mi kazite jednu stvar. da li ti novi kombajni mogu skinuti 2500-3000ha bez vecih kvarova? i da li su posle toliko hektara u dobrom stanju ili su za remont?

@Galetin
Sve ce ti biti neobicno raditi bez pritiska:osmeh:

@Manjevic
Radice par sezona, samo sipaj, podmazuj i vozi. Slicno kao NOV traktor. Proverimo ulje, naspemo goriva, podmazemo i gas do servisa.

@Galetin
Sve ce ti biti neobicno raditi bez pritiska:osmeh:

@Manjevic
Radice par sezona, samo sipaj, podmazuj i vozi. Slicno kao NOV traktor. Proverimo ulje, naspemo goriva, podmazemo i gas do servisa.
Nije ista sezona kod svakog, neko radi 300ha, neko 500ha. kod jednog sto napravi za pet godina, kod drugog napravi za osam.

@Manjevic a zasto ne bi mogli? Ako uzmemo da radi u proseku 2ha na sat to je onda oko 1500 sati vrsalice. Na 1500 sati vrsalice dodje oko 2500 sati motora maksimalno, osim ako se kombajnom vozas do kafane i subotom na pijac :osmeh:

Šta je vama, te mašine su napravljene da se ne gase ako treba. I ne bi trebalo da im ista fali. Bar prvih 5 godina, odnosno 3-4000 sati.

Tc ima isti sistem kao APS kod clasa:sta:
Čini mi se da malo grešite.
Malo više grešite.

Claas ima ovaj sistem.

images

A TC ovaj sistem što je galicije postavio.

Горан Г. гледај ти оног црвеног аксијалца, мани ове са сламотресима....

Види баћа, како то лепо ради још и једноставно за одржавање...

- - - - - - - - - -

A ево га и руски хибридни систем на РСМ 161...
566a9d9b38399RSM_161_A3_RU.jpg

- - - - - - - - - -

Извињавам се за мали ОФФФФФ

covek od kog sam kupio berac, ima New holland aksialca, ne znam koj broj, znam da je 80. godiste. kaze radi pa rastura. radi sa njim jedno 200-250ha godisnje.

To je kod New Hollanda drugačije rešeno nego kod Case-a.Kod NH su dva rotora (Twin Rotor) takozvana TR serija.:ppozdrav:

Њу холандов систем аксијалца са два мања ротора...
CR9090_486_L.jpg

- - - - - - - - - -

Да додам да су они први направили аксијалце, а затим је то урадио годину или две касније интернационал, само што је он уместо два нарпавио један већи ротор и добио је назив аксијал флоу (осовински проток на српском језику)

Meni se svidja kod tih aksialaca sto su prosti (kako sam ja uspeo da vidim). i svidja mi se sto su kratki.

Zasto onda ima toliko modela sa slanotresima , a jako malo aksijalaca , kod svakog od proizvodjaca ,ako su toliko bolji i jednostavniji za odrzavanje ??

ja nisam rekao da su bolji. rekao sam da mi se svidjaju. a da li su bolji ili, nisam ni strucan ni dovoljno iskusan kombajner da kazem. a nisam ni radio sa aksialcem.

Nazad
Vrh