New Holland

Moji cilindri sam slao na reparaciju u Knic ali nisu dugo izdrzali, moracu ovih dana da ih skinem sa kombajna i uporedim, dosta je povoljnija varijanta od imt nego "original" new holland koji je 10.500din komad

Aj kad skineš škljocni sliku gumica i daj dimenzije pa da vidim od čega štimaju. Ako su cilindri dobri tj nemaju oštećenja, kada se stave "šešir" gumice moraju trajati koju godinu. Verovatno su stavili obične poluokrugle kojima dugotrajnost zavisi od kvaliteta. A kvalitet naših proizvođača......

Aj kad skineš škljocni sliku gumica i daj dimenzije pa da vidim od čega štimaju. Ako su cilindri dobri tj nemaju oštećenja, kada se stave "šešir" gumice moraju trajati koju godinu. Verovatno su stavili obične poluokrugle kojima dugotrajnost zavisi od kvaliteta. A kvalitet naših proizvođača......
Slikacu ovih dana

Koje dimenzije remena ide na varijator voznje za new holland clayson 8060

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Pozicija 4 i 9, uzimao sam remenje po kataloskom broju ali nije odgovaralo usko je i upadalo u remenicu koja se siri i skuplja i pojede ga, a remenica nema luft napred nazad, sirina remenja koje je trenutno je 45mm ali mislim da bi trebalo da hude 51mm sirina

To sam remenje bio uzeo i stavio na kombajn i nije dugo trajalo

U listi rezervnih delova ima par kombinacija remenja, a jedna je 51x3320la duzi varijstorski remen ali nema dimenzija za kraci remen

Teško je ovako reći (preko kompa) šta je u pitanju......
Tako sam se i ja napatio kod šuraka na JD-u dok nismo ustanovili da nevalja katalog. tj štamparska greška.... Što je najgore i prodavac me ubeđuje da taj remen koji mi hoćemo nikako ne ide na taj kombajn. A on koristi neki kao još bolji katalog. Kažem ja njemu čoveče ne može remen širine 38mm da ide u remenice 32mm široke. A on uporan ne ide vam taj koji vi hoćete... E jbg. Osedeo sam dok nisam ubedio šuraka (prodavca nisam ni pokušao ubediti) da je negde greška ali ne znam gde. Ove godine sam napravio lenjir od starog remena i sad za svaku poziciju merimo dužinu i nema greške. Ovako ja moram da gatam ko je i gde je pogrešio. A Bogu hvala taj njegov model JD-a (2056) ima još gomilu braća 2054,2058,2064,2066,2256..... pa još i Hilmaster verziju i običnu verziju i tu ima preklapanja koliko nećeš...
Ti ako hoćeš da staviš širi remen, možeš pokušati sa 51x3320La (za poziciju br 12) ali napravi prvo od starog remena 51mm širine, lenjir pa vidi da li dužina štima. Nije malo novaca da ga uzimaš napamet https://www.agrimar.rs/51x3320-la-var-klinasti-gates-gts-0313271_1006023/
Ali i dobro proveri remenice opet, možda vam nešto promaklo.

Poslednja izmena:
I mene krenulo da nervira varijatorsko remenje, uzeo 45mm ono upadne skroz u remenicu i krene da se greje i jeda ga remenica, uzeo za probu 51mm remen i ne upada skroz u remenicu, jedan iz susednog sela ima claysona 8070 isto mucio muku sa tim varijatorskim remenjem stavio 51mm i resio problem, ali ne mogu da ga nadjem ds pitam koje dimenzije je stavio pa sam mislio da ce se ovde javi neki vlasnik claysona 8060/8070

Ovaj remen iz agrimara 51x3320 ti je donji od varijatora vožnje NH8070.
Ako imaš stari remen koji možeš iseći, fikni ga i ubaci u remenice. Ako nije dovoljno dugačak, ostatak izmeri metrom i dodaj na dužinu tog remena i eto ti spoljna mera (la).

Da to je duzi varijatorski i takav stoji u katalogu ali ne pise koji mu kraci par odgovara, u katalogu ima par kombinacija

Nazad
Vrh