New Holland

Pa ja mislim da nije. Sam daje gas. Dok se drzi dugme za brzinu gore.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Pozdrav,

S obzirom da sam vec na pogresnoj temi postavila pitanje, ovde cu malo detaljnije da obrazlozim problem. U pitanju je TD5-110 , star je godinu i po dana, moj tata ima problem,a s obzirom da je vanredno stanje sto ne ide bas u korist, verujem da ovde bih ovde mogla da ukazem na problem, pa ako neko moze da kaze misljenje.

Uglavnom, desava se da se pregreje ulje i da mora da se napravi pauza od 10 minuta da bi traktor opet poceo da radi.Traktor ima 700 sati rada, prosle godine su menjali razvodnik i odmah je radio kako treba, sad isto sumnjaju da je razvodnik problem, ali ne mogu da dodju zvog ovog vanrednog stanja. Ulje nije menjano, jedino dva puta filter u servisnom roku. Moj tata misli da je isto u pitanju razvodnik, ali da mozda ima opiljak. Najvece probleme je imao u drljanju kad se zagreje ulje i kada se ohladi pocne normlano da radi, i isao da je radi u zoru dok nije jos jako sunce.
 
Malo mi je nelogično to ptegrevanje ulja a,da je krivac razvodnik.Za pregrejano ulje je obično prvi krivac filteri i ulje,teška priključna mašina,hidraulična pumpa...
 
Još kako može biti razvodnik, ali naravno može i pumpa. Ako razvodnik ne preusmeri ulje u potpunosti u slobodnu cirkulaciju nakon zadate visine poluga tj zadržava protok, da viš kako se greje. Ili ako u toku rada stalno reaguje kopir iako je žuta ručica skroz dole, opet se greje. Kad je pumpa loša nema toliko grejanja ali ni podizanja oruđa. A s obzirom da je NH u pitanju i 700rs nekako sam ubeđen da nije puNpa.
Moje mišljenje.
 
Takođe i moje mišljenje da nije pumpa, ako logično zaključujemo, pumpe na NH su napravljene da rade po par hiljada sati, neke rade i na desetine, osim ako nije fabrička greška, pogledajte razvodnik, pa tek onda pumpu
 
Evo nama na 6050 u zetvi kocnice otkazu, doduse greska majstora, sipao dot4 ulje.

Crkla klima u gruberisanju, presostat neki riknuo.

Najnovije, crkla prednja vuca. Lamele izlomio.

Na satu 1044mth.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
 
Divno, bar da je još jedna nula na toj sataži pa da se i nečudiš, nažalost mnogi ćute a ima toga i kod drugih ali no.
 
Hoce da lomi ukoliko se radi sa automatskim ukljucivanjem prednje vuce u npr oranju gde stalno pali i gasi pod opterecenjem u zavisnosti od ugla prednjih tockova.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh