New Holland

Ove jeseni sam imao dva kvara na traktoru:

Cuo se cudan zvuk kao da je neki lezaj suv. Pomislio sam da je neki lezaj od spanera na PK i skinuli smo ga i svi su bili u redu. Tada smo primetili da vodena pumpa ima lufta i promenili smo je i taj cudan zvuk je nestao. Vodena pumpa se menja za nekoliko minuta. Drze je 2 srafa i nije niukakvoj vezi sa ventilatorom nego stoji posebno. Cena nove vodene pumpe je 100 eur.

I pre neki dan je crkao alternator. Promenjen je regler koji je kostao 2100 din i sad puni ko lud.
 
10 godina je kod nas i ima 7350 motocasova.

P6gf480.jpg


tUqQTqn.jpg


Prva slika je danasnja a druga je 7. novembar 2009 kada je doteran kuci. U to vreme su jos padale kise vidi se da je blatnjavo dvoriste.

I kod mene puma ima 10godina ali kod mene sat je otkucao 6200sati.Odlicne su masine.Jel radis svake sezone kalibraciju menjaca?Ja sam mu prosle godine radio par puta i kalibraciju hidraulike.Desavalo mi se da kad sam gruberisao nije hteo da podigne gruber.Bukvalno hidraulika mu nije radila.Pa sam to na njivi resavao u roku od 2min kalibraciju.I posle je radio sve normalno.
 
Pa viđavao sam gume koje su se neznatno potrošile na tim satima, pod uvjetom da nisu previše išle po asfaltu. I to obavezno tvornička ugradnja, kasnije kupiš istu gumu, ali ne dura više toliko.
 
Bilo bi čudno da su mu još prve

Jedan NH u avliji je sa originalnim Kleber zadnjim gumama naguro 11500 rh i sad su te gume na 549 i još imaju 40+ % ripne. Prednjih je podero 3 para. Drugi NH ima 9442 rh sa original gumama. Zadnje imaju još 60% ripne, a prednje 40%, a proizvođač je Michelin. Tako da gume nisu mjerilo kolko je koji traktor radinih sati napravio.
 
Ma me sumnjam nego do sad nisam cuo da gume mogu toliko da traju

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
 
Moj kolega ima traktor star 12 godina, preko 9000 sati, prvi vlasnik. Sve 4 gume original. Prednjesu skroz ćelave, ali traktor je radio jako puno transporta, nosio valjak i utege na PH, tako da su impresivno izdržale...
 
Sve drzim da sokocalo ima 750 sati. Kad ono medjutim.

A te kalibracije vam radi ko ? Jel i kod vas ovaj menjac ?
Ima ponekad neke cudne zvukove kod menjanja brzina, a kod prebacivanja napred nazad je jos izrazenije. Kao da pre toga nije bilo.
e4d57db5bc303a4db4ae39a5c64913be.jpg
a1a02aaf9b2cbf7bd1a8b3ee2fa63e3c.jpg


Sent from my SM-G960F using Tapatalk
 
Kalibraciju radimo sami. Ti menjaci moraju da se cuju tako. U njih samo multi g ulje i bez brige.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Koliko se secam ide ovako:
1. Povucena rucna
2. Menjac u brze brzine
3. Stisnu se oba dugmeta za menjanje brzine
4. Stisne se kvacilo
5.Da se kontakt
6.Na ekranu pise Dx
7. Pali se traktor
8.Na ekranu izbacuje temperaturu menjaca pozeljno je preko 60 stepeni.
9.Ubacuje se reverzer u napred i pusta kvacilo
10. Dugmetom za menjanje brzine se bira sta se zeli kalibrisati i drzanjem dugmeta za brzinu gore proces se zapocinje. Na kraju pise end i traktor se gasi. Saceka koji minut i to je to.

Pri kalibraciji ne sme raditi klima, ne sme se okretati volan niti koristiti hidraulik.

Ako nesto nije dobro napisano neka me neko ispravi.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh