New Holland

zikabog

Član
Učlanjen(a)
4 Avg 2009
Poruka
837
Lokacija
Boka
Pa ja mislim da nije. Sam daje gas. Dok se drzi dugme za brzinu gore.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 

Tammy17

Novajlija
Učlanjen(a)
8 Apr 2020
Poruka
9
Lokacija
Pancevo
Pozdrav,

S obzirom da sam vec na pogresnoj temi postavila pitanje, ovde cu malo detaljnije da obrazlozim problem. U pitanju je TD5-110 , star je godinu i po dana, moj tata ima problem,a s obzirom da je vanredno stanje sto ne ide bas u korist, verujem da ovde bih ovde mogla da ukazem na problem, pa ako neko moze da kaze misljenje.

Uglavnom, desava se da se pregreje ulje i da mora da se napravi pauza od 10 minuta da bi traktor opet poceo da radi.Traktor ima 700 sati rada, prosle godine su menjali razvodnik i odmah je radio kako treba, sad isto sumnjaju da je razvodnik problem, ali ne mogu da dodju zvog ovog vanrednog stanja. Ulje nije menjano, jedino dva puta filter u servisnom roku. Moj tata misli da je isto u pitanju razvodnik, ali da mozda ima opiljak. Najvece probleme je imao u drljanju kad se zagreje ulje i kada se ohladi pocne normlano da radi, i isao da je radi u zoru dok nije jos jako sunce.
 

CVEJA Po

Član
Učlanjen(a)
9 Dec 2010
Poruka
2.818
Lokacija
Pozarevac
Malo mi je nelogično to ptegrevanje ulja a,da je krivac razvodnik.Za pregrejano ulje je obično prvi krivac filteri i ulje,teška priključna mašina,hidraulična pumpa...
 

sinisa1979

Član
Učlanjen(a)
24 Okt 2010
Poruka
6.581
Lokacija
Subotica
Još kako može biti razvodnik, ali naravno može i pumpa. Ako razvodnik ne preusmeri ulje u potpunosti u slobodnu cirkulaciju nakon zadate visine poluga tj zadržava protok, da viš kako se greje. Ili ako u toku rada stalno reaguje kopir iako je žuta ručica skroz dole, opet se greje. Kad je pumpa loša nema toliko grejanja ali ni podizanja oruđa. A s obzirom da je NH u pitanju i 700rs nekako sam ubeđen da nije puNpa.
Moje mišljenje.
 

Nikola26

Član
Učlanjen(a)
16 Jan 2017
Poruka
56
Lokacija
Stanišić
Takođe i moje mišljenje da nije pumpa, ako logično zaključujemo, pumpe na NH su napravljene da rade po par hiljada sati, neke rade i na desetine, osim ako nije fabrička greška, pogledajte razvodnik, pa tek onda pumpu
 
Vrh