Navodnjavanje

Meni se večeras pojavio problem na loncin pumpi. Poče pritisak da varira u talasima, taman dođe pritisak pa pane na nulu i tako stalno, moram brzo tražiti kvar, paprika može preskočiti samo jedan dan bez vode.

Pricacarilo ovo domaćinski, ja sam prije nedjelju dana jednom zalio kukuruz, večeras opet pustam kpk.

Da li neko ima i koristi ovakav top za navodnjavanje? Ovo nije Sime jolly ali je na izgled njegova kopija. Cenovno je dosta jeftiniji od italijana. Da li neko zna nešto o njima?
dc9f429d8abd506c5276bb08ae818d67.jpg
0dffb1fa7271fff1fae6fb9139e3b0b9.jpg

Da li neko ima i koristi ovakav top za navodnjavanje? Ovo nije Sime jolly ali je na izgled njegova kopija. Cenovno je dosta jeftiniji od italijana. Da li neko zna nešto o njima?
dc9f429d8abd506c5276bb08ae818d67.jpg
0dffb1fa7271fff1fae6fb9139e3b0b9.jpg
Ja imam takav isti . Imam takva dva još ali plastični koi su duplo jeftiniji i sličan njemu Gardena top. Dobar je pošto može da radi na 2 bara pritisak a može i na 4 bara. Koristim Dizni 16 pošto mi istovremeno rade dva topa na liniji plastičnih cevi na kopčanje od po 6 m . Promer na cevima je 3/4 original sa navojem ali sam ja napravio neki produžetak na kojem je obojmica od 5/4 . U poluprečnik zaliva 24 brazde kukuruza u prečniku 48 do 50 . Original postolje za njega mi bilo preskupo pa sam za te pare napravio tri postolja .

Ja neću da ga stavljam na postolje već na krajeve kišnog krila da povećam zahvat zalivanja. Hvala na odgovoru.

Sad sam isključio zaljevanje, strado mi manometar, sistem pun vazduha, kazaljka manometra skače stalno i stradala.

Glicerin,ali ne ide to u svakakve manometre

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

pa neces li da je poparis na ovoj vrucini pogotovo preko lista?
Cale se drzi i dalje ili rano ujutru ili posle 18h, ide u redove a tako preko lista zalivanje samo sam paradajz zalivao u dvoristu, bastenskim crevom i to tek pocetkom avgusta kada ima rod i to tek posle 21h, svako vece preko lista 100ak korena pola sata da natopim zemlju i list

Nazad
Vrh