talianu
Član
Nema konstatan pritisak,kako opada nivo tako ipada i pritisak i neravnomerno zaliva,ja koristim to za paradajiz ali je površina mala,10 metara x 4 reda i tačno se vidi razlika.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kao vatrogasac i mali voćar u isto vreme toplo ti preporučujem brze spojke! Uštedeće ti dosta vremena!Pozdrav kolege! Imam 2 dileme i nadam se da ce neko od vas moci da mi pomogne... na bunar sam ugradio nepovratni ventil koji ima bas jaku oprugu za zatvaranje. Zalivao sam pre dva dana vocnjak i radi sve ok ali mi se cini da taj ventil dosta muci pumpu, odnosno mora da radi skoro pod punim gasom da bu vukla vodu pa me zanima kakva su vasa iskustva sa time? da li je bolje mozda bez tog ventila, naliti vode koliko padne ili je ipak bolje sa ventilom da je voda blize.
Drugo pitanje koje imam: hocu na usisno i potisno crevo da stavim one vatrogasne spojnice da se lakse montira i demontira pa me zanima da li ima neko iskustva sa time? meni deluje da bas dobro zaptivaju (gumica na gumicu leze, i dobro se stegne). Nervira me svaki put da odvrcem navoje i da stavljam teflon traku... a i plasim se da cu ostetiti navoje na pumpi.
Imam hondu wb x 20 (2 cola). Glavni okiten je 2 cola i ima 16x160m od 1/2 cola sa 1200 kapaljki. Sve je na ravnom
Ja pustao oko 20 litara vode svaki drugi dan dok je bilo toplo, sad kako je zahladilo, isao sam 20l na svaki treci dan...radim po tenziometru.Ja trenutno pustim izmedju 20-30l vode po stablu, na svakih 4-5dana.
Hvala, resio sam od tada, postavio sam vatrogasne spojke na potisni deo, fantasticno radi I jako brzo se montira. Sta mislis mogu li ih staviti I na usisni deo? (Od bunara do pumpe) plasim se da nece mozda vuci vazduh...Kao vatrogasac i mali voćar u isto vreme toplo ti preporučujem brze spojke! Uštedeće ti dosta vremena!
Za nepovratni ventil preporuku nemam jer ga nisam koristio niti poznajem nekog da je koristio!
4l na sat. Po dve ina kod svakog stablaA kog su ti protoka kapaljke?
Poslato sa HUAWEI CUN-L01 uz pomoć Tapatoka
Naravno da mozes, razlika je samo u gumicama koje dolaze uz spojke!Hvala, resio sam od tada, postavio sam vatrogasne spojke na potisni deo, fantasticno radi I jako brzo se montira. Sta mislis mogu li ih staviti I na usisni deo? (Od bunara do pumpe) plasim se da nece mozda vuci vazduh...
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Ajde super ako uspes, posto ovde gde sam ja kupio imaju samo jednu vrstu tih spojnicaNaravno da mozes, razlika je samo u gumicama koje dolaze uz spojke!
Probacu veceras na poslu da ti fotografisem i jedne i druge da bi mogao da ih razlikujes!