Nemam sistem ali sam opasno zagrejan da ga napravim.
Evo kako ja razmišljam:
Cisternu postavi na najvišu tačku i podigni jedan metar na neke stubove i na stubovima ukucaj neke grede da bude stabilnije.
Treba ti crevo od izvora vode do cisterne kako bi je punio. Možeš da uradiš sistem sa plovkom nešto kao kazanče u toaletu a možeš i samo da napuniš...
Od cisterne ide jedna ''magistrala''. Računaj tu i neki ventil na cisterni koji povezuje cisternu i magistralu da bi mogao da taj ventil zatvoriš da ne izlazi voda i da može da se voda zagreje jer je bolje takvo zalivanje sa 'mlakom' vodom.
Naravno taj sastav možeš da 'zbudžiš' a da staviš ventil na početku magistrale.
Pretpostavljam da ćeš sve odjednom zalivati, tj. da ti ne trebaju sektori-delovi i da ti ne treba račvanje na magistrali da ide levo ili desno... svako račvanje ti treba T element sa ventilom koji bi se po potrebi otvarao ili zatvarao kada hoćeš neki sektor-deo da zalivaš.
Ako je mala površina možeš za magistralu kupiti 1col okiten. Ako je veća i treba više vode onda veći promer. Kazaće ti prodavci ali obiđi više njih da te ne bi prevarili. Na kraju magistrale ti treba čep i to se kupuje

.
Na magistralu ćeš da ubadaš 'spojnice' za kap po kap 'trake'-crevo koji spajaju magistralu sa 'trakom' kpk. Napisao sam spojnice jer nemam pojma kako se to zove a postoje i sa ventilićem pa onda to postaje ventil kojim možeš da pustiš vodu kroz kpk traku ako npr. nećeš da zalivaš leju sa lukom već samo leju krompirom. Mada je to komplikovano ako treba mnogo ventila zatvoriti... Da bi se montirala spojnica ili ventilić ubuši se burgijom okiten i gurne se spojnica i zavije se... rupa mora da bude manja valjda fi14... proveriti kod prodavca...
Na kraju trake kpk se napravi čep da voda ne ističe. Odsečeš traku desetak centimetara i skloniš sa strane. Na kraju kpk trake koju si razvukao i povezao na magistralu, znači na kraju trake, presaviješ dvdesetak centimetara i taj presavijeni deo provučeš kroz ovaj odsečeni deo od desetak centimetara. Voda neće isticati a to je lako i jednostvano rešenje.
Ima tu još kombinacija i elemenata ali to zavisi od površine i od onoga što želiš i kako želiš da navodnjavaš.
Nadam se da sam ti pomogao...
Ja ću praviti komplikovaniji sisitem sa sektorima plus zalivanje motornom pumpom iz pobodene cevi sa vodom koja ima peska i kamenčića. Trebaće mi filter na početku ali biće komplikovano jer taj filter može da se brzo zapuši.
Da li neko ima iskustva sa takvom vodom u kojoj ima kamenčića i peska? Da li postoje filteri koji mogu lako da se 'otvore' i da se očisti filter ili da se izbaci deo kamenčića a da se ne gasi motorna pumpa?