Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Пробај прво да бушиш када је црево мало 'угрејано', када није на овој спољњој хладној температури. Ја сам завршио посао са 'лептир' бургијом од 16мм али је 'сужена' на 15,5 мм. Мени је пријатељ дао такву бургију и са њом сам бушио рупе. Кад сам га питао да ли је рупа сувише велика он ми је потврдио да би мања рупа уништила онај гумени чеп славине. Ако се то зове чеп и све ми се чини да то није гума... Али поенту ћеш схватити.Imam problem sa bušenjem okiten creva za slavinice 16 mm. Pokušao sam burgijama 16 mm za drvo i metal, ali na svake dve tri dobre rupe, jednu pokvarim-burgija je oglođe ili čak i slomi delić creva.
Imam 6 metara okiten creva 5/4 na kome mi treba desetak rupa za jedan plastenik. Ne znam u čemu grešim. Moram da kupim novih 6 metara creva, jer sam ovo upropastio. Ima li razlike u kvalitetu samog okiten creva (za više i niže pritiske) kod bušenja?
Postoji li neki ručni alat, burgija, svrdlo, neki način da izbušim pravilnu rupu?
Korišćenje filtera od 2 inča kao obaveznog dela sistema je dobra ideja, posebno ako imate u vidu da ćete imati početnu magistralu od 20 metara sa istim prečnikom.
Što se tiče "strategije" održavanja filtera, postoji jedno jednostavno rešenje ukoliko imate ručne filtere. Postavite manometar 0-10 bara odmah uzvodno i odmah nizvodno od filtera. Proveravajte razliku u očitanom pritisku redovno. Zaprljan filter ima visoku razliku u pritisku. Čistite ga samo kad se zaprlja i na početku i na kraju sezone navodnjavanja.Vaša strategija za održavanje filtera je pametna. Redovno proveravanje i čišćenje filtera je ključno za održavanje efikasnosti sistema za navodnjavanje. Mogućnost da isključite pumpu i očistite filter ili jednostavno smanjite protok i operete uložak bez prekidanja rada sistema može uštedeti puno vremena i truda.
Dodatno, planiranje instalacije ventila za trake na granama sistema može pružiti fleksibilnost i preciznost u navodnjavanju, omogućavajući vam da kontrolišete protok vode na specifične delove vašeg vrta ili farme.