Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Danas sam povukao prvi put vodu.Potrosio jedan rezervoar tomosa. Za nekoliko dana cu jos jednom, nije nikakav problem. Cevi su plasticne, kupljene u Skali,neka tvrda plastika .Nisam kompresirao, a i sto bi kad ima vode na 5mNe bi bilo lose da malo izbacujes vodu iz bunara, da li si kompresirao, koje su ti cevi, plasticne ili metalne?
Pozdrav svima molio bih ako bi neko magao da mi odgovori kakvog su kvaliteta trake za navodnjavanje kap po kap marke I tape,trebaju mi za jagode.Pozdrav
Danas sam povukao prvi put vodu.Potrosio jedan rezervoar tomosa. Za nekoliko dana cu jos jednom, nije nikakav problem. Cevi su plasticne, kupljene u Skali,neka tvrda plastika .Nisam kompresirao, a i sto bi kad ima vode na 5m
Evo da kazem da sam dobio obecani poklon i da se zahvalim LoliHe, he, he. Sjajni ste! svaka čast,Nema toga što Švaba nije izmislio a Srbin usavršio,..
Ja imam original Venturijev injektor (ali ga više ne koristim) uz njega se dobija i providno crevo sa ventil-kuglicom na izlazu iz manje posude (sa đubrivim). Ona pušta kad ima tečnosti. Kad nema, zatvara.
Firma, od koje sam to pazario je iz Zrenjanina. Pitaću da li to ima zasebno da se kupi (samo ventil), pa javim-
ps: Ovaj moj ventil poklanjam JuRi,..
ma ima kolko oces moja je pumpa na 30 met dubine i daje 140lit u min, jacine 1,5kw i s njom teram od 1200-2000met zavisno od traka i to sve direkt bes nekih manometaraImam pitanje za one koji imaju arerske bunare. Koje pumpe koristite za navodnjavanje, a da voda dalje ide u KPK?
Planiram 50 ari ili mozda i ceo hektar pod jagodama, pa me zanima koja pumpa je najbolja za tu namenu (nema struje). Bunar jos nije iskopan, ali ce verovatno biti 12-20 metara dubine.
Po onome sto sam video na internetu uglavnom ima pumpi koje idu do oko 70 metara dubine, ali daju mnogo mali protok (60-70l/minutu) i kostaju oko 25 000 dinara (rade na struju pa mi plus treba agregat). Ovakve mi ne odgovaraju zbog malog protoka, jer bi agregat trebao da mi radi skoro 10 sati, kao i pumpa, da bi izbacio 40 000 litara. Meni treba suprotno, da pumpa ide do 20 metara dubine, ali da daje veci protok - to nigde nisam nasao. Ima li takvih?
kada smo vec ovde da raspravimo i u vezi kvaliteta traka i po kojoj ceni ih uzimate i dali vam se zacepljavaju
ja imam aquatraxx i 1 godina eksplatacija na jagodama i onda se zacepi
a na sledecoj slici se vidi da je to fi 50 a povrsina je 2 kj koja se zalivaju iz 2 puta
a evo kako izgleda malo preradjena kineska villager pumpa na gas