Navigacija u poljoprivredi

Siniša evo jedan snimak iz tvog komšiluka, verujem da ti je poznat :osmeh:

Poslednja izmena od urednika:
- - - - - - - - - -

Evo malo prskanja !!

Poslednja izmena od urednika:
Preciznost je 20-25 cm i taj signal je besplatan. Planiram da ga koristim za rasturanje vestaka, prskanje psenice i strnjista, u radu sa setvospremacem, a prebacicu ga i u kombajn kada bude doslo do zetve.

Za signal od 2,5 cm je pretplata oko 300-400 ( ne secam se tacno jer sam to cuo pre godinu-dve ) eura za 3 meseca. Ali ta preciznost ne moze rucno da se prati a da bi to sve lepo funkcionisalo iz novcanika treba vaditi eurice dok se ne stigne do petocifrenog broja :osmeh:

Hajde uslikaj spravicu koju si ugradio.Znaci ovo je sa tako reci manuelnim tj rucnim vodjenjem?Koliko bi bila doplata i da li moze uz taj sistem sto si ti uzeo da ga automatski vodi?

Kupio sam model Matrix 570g na koji moze da se prikljuci volan koji automatski upravlja. Uredjaj pamti sve njive na kojima si radio, meri povrsinu, prikazuje trenutnu brzinu, mogu kamere da se prikljuce na njega itd. Sve to snima na USB pa mozes da prebacis na kompjuter. Otvara jednu tabelu gde belezi na kojoj si parceli sta i koliko uradio. Takodje postoji opcija da otvori google earth i oznaci parcelu koju si uradio. Evo postavljam kratko objasnjenje gde mozes procitati sta sve moze da radi.
Automatsko upravljanje sa preciznoscu od 2.5 cm kosta oko 10.000 eura sto je malo vise preskupo za nas.

http://www.sendspace.com/file/po16hq

4nzbs.jpg

• Like
Reagovanja: PKB
Ma znam ja za tu cenu nego sam mislio sam da upravlja sa ovim dzaba egnos signalom +-25 cm.Hvala na objasnjenju.

@cicimoric Taj 840 više zna od ovog ili mu je ekran samo veći?Jel znaš cenu i 840-ki,i imali kamera da se kupi tamo za njih i pošto su komad?Hvala na odgovoru unapred.:ppozdrav:

Ima u Sutjesci,firma Agrita koja isto ima u ponudi sisteme za navigaciju,kao i sa automatskim upravaljanjem. Drugar kupio ovu obicnu,platio je 850e + PDV,kako mi je rekao,sa odstupanjem do 40cm. Imaju u ponudi polj.masine i rezervne delolove . A ovo je njohov sajt www.agrita.co.rs ,koji je u izradi.

Imaju u ponudi navigaciju i ovi sto prodaju McC,agromondo firma.

Ma znam ja za tu cenu nego sam mislio sam da upravlja sa ovim dzaba egnos signalom +-25 cm.Hvala na objasnjenju.

jeste do +-25 je bezplatno ,, a auto pilot kosta oko 5500 eur koji kacis na matrix 570 ,,to znam sigurno jer i ja imam kuci marix 570.. al mogu i nabaviti ako nekom treba

Takve mi navigacije imamo u firmi ,ima na onom videu sto sam postavio prskanje. Koliko si platio ?

Nazad
Vrh