Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
plan je 1500e,znaci ode lepo tamo kupi ez250 namontira je u traktor i samo gas sa rasipacem ili prskalicomProcitao sam temu ugrubo,ali nisam nasao ono sto mi treba. Drugar me zamolio da pitam koju navigaciju uzeti do 1500e,on kaze da je geldao neke Trimble da li neko od vas ima takve i kako su se pokazale?
Ili neko ima preporuku sta uzeti sa ovim budzetom.
Тесла,Normalno da navigacija sama izvlači pravac, za šta bi inače služila . Mora se samo prvi put zadati tačka A i na drugom kraju njive tačka B, ali nije bitno da li će se traktorom proći ravno između njih. U praksi to ide tako što se stane se traktorom na jednom kraju tako kako treba da se krene sa setvom, tipne tačka A, zatim zaobiđe parcela, i sa drugog kraja stane u taj prohod opet tako kako treba da se krene sa sejalicom, tipne tačka B, krene i pusti autopilot, koji posle sam izvlači pravac na drugi kraj. Svi sledeći prohodi se automatski paralelno ocrtavaju u zavisnosti od zadate radne širine mašine, i samo se ulazi u njih i pusti da navigacija radi svoj posao.
Mogu se ucrtati parcele, tako da navigacija onda pokazuje tu uokvirenu parcelu, i vidi se dokle su ivice parcele.
Što se tiče međa, uglavnom svaki sledeći put dovede do međe, ali to nije sto posto sigurno da je baš tu međa, desi se da promaši, ne mnogo, 10-20cm, tako da na svakoj njivi ipak treba imati jednu sigurnu među, da nebi bilo greške, ali linije pravca prohoda su uvek te koje su zadate, i nemora se ponovo memorisati, dovoljno je stati u prvi prohod kako treba, pomeriti liniju prohoda na sredinu, i pustiti navigaciju da vozi .
Ovde je preciznost navigacije +-1cm, većinom i preciznije, ali u praksi ni jedna navigacija nikada nemože da ispravi sve neravnine na njivi, luftove na volanu, polugama,točkovima, ljuljanje traktora, mašine, driftovanje, itd. Generalno, pravac je uvek odličan, ali ima više ili skoro ništa talasanja u prohodu.
Moram da priznam, nije uvek baš sve tako savršeno, dešavaju se povremeno i neki bagovi, ali je ovo ipak low-cost navigacija, a bagova imaju i daleko skuplje navigacije.
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Ovako izgleda pravac sa podignutim markirima