daner
Član
probacu sutra
Sent from my Mate 50 Pro
Sent from my Mate 50 Pro
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam instalirao i uradio sve kako si ovde napisao i probao još na par nacina, najpreciznije je kad izaberem MGI Croatia/Serbia, ali ima i tu odstupanja, imam kordinate od iste parcele u GK i WGS84 od geometra, razlikuju se malo jace od 1m. @grabik Hvala puno za savet i za preporuku ove aplikacije!Global mapper pro v24.0 moze , skines sa rutrakera sa lijekom i instaliras ,
u "tools - configuration -measure/units" namjestis position/display format dd,dddddddddddd
takodje units u metrima
Onda ides u "tools - coordinate converter"
pa onda otvoris u prozoru "select input coordinate system"
pa onda izaberes kad to kliknes
GK (Croatia) HDKS (stare kordinate)
pa onda zonu odaberes 7
pa dolje uzmes Croatia hdks ntv2 grid ili MGI Croatia/Serbia
I jos setujes "select output projection"
pa jos "geographic(lat/log)"
pa "WGS84"
atreba da pise gore EPSG 4326
Provjeris kordinate ako imas kordinate i neki kamen za koji si siguran da je geodeta postavio , i normalno ako imas dobru RTK bazu.
Ja sam instalirao i uradio sve kako si ovde napisao i probao još na par nacina, najpreciznije je kad izaberem MGI Croatia/Serbia, ali ima i tu odstupanja, imam kordinate od iste parcele u GK i WGS84 od geometra, razlikuju se malo jace od 1m. @grabik Hvala puno za savet i za preporuku ove aplikacije!
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Ja imam autopilot Allynav, zadovoljan sam kako radi, ne znam šta te tačno zanima.Jel cuo ili ima iskustva neko sa navigacijama allynav?
Koristi isti rtk signal kao i sve ostale kineske navigacije, ja sam trenutno pretplaćen "Vekom" firmi, mada u planu je da stavim svoju baznu stanicu. Zadovoljan sam kako radi navigacija, bilo je par puta prekid signala na par minuta, to nije do navigacije, vec do bazne stanice, to se desilo istovremeno svima koji koristimo signal od te firme.Kakav signal koristi ? Slabo se razumijem, ako koristi te bazne stanice , koliko je udaljena kod tebe ? Jel bilo zastoja ,štekanja i to ?
Ako mozes da snimis parcele na USB iz obje navigacije.Jel zna netko mogu li se podatci iz Agosky (Topcon) navigacije koristiti-prebaciti u CHCNAV navigaciju?