nismo mogli da se upustamo u pricu sa daljim krajevima jer to ljudi nisu podrzali konkretno ovde u Arilju onako kako bi trebalo nadali smo se da ce to ici drugacije pa se nismo mogli odazvati na sve pozive , izvinjenje , a krivicu preuzimamo , ako ima neko boljeg kupca neka javi mi smo jedino to imali ljudima da predlozimo dajte bolji predlog u svakom slucaju udruzivanje je odlicna stvar
Ovi mi malo nejasno, sta to ljudi u Arilju nisu podrzali ? Da li mislis na taj vas posao sa austrijancem ili na saradnju sa malinarima izvan zapadne Srbije ? Sad ti meni objasni ovo, dogovorili ste prodaju 50 000 tona maline, ok, nek bude tako, znaci imate obavezu da svoj deo dogovora ispunite, odnosno da kupcu obezbedite tih obecanih i ugovorenih 50 000 tona, jel tako ? U Arilju i tom delu Srbije ocigledno niste mogli da prikupite tu kolicinu, ali maline ima i u drugim delovima Srbije, zasto niste ni pokusali da saradjujete sa malinarima iz drugih krajeva ? Interesovanja je itekako bilo. To sto ste vi uradili nije logicno. Kazi mi posteno, jeste li uopste imali nameru da saradjujete sa malinarima van zapadne srbije ili je sve to bila predizborna propaganda ? Vi se ne ponasate korektno ni prema malinarima uopste u Srbiji a ni prema tom kupcu, ako covek hoce maline a ne mozete da mu ih obezbedite u vasem kraju, kazite coveku nek dodje kod nas i dobice malina koliko hoce, sto lazete i zamajavate coveka. Uopste mi nije jasno koji vam je bre cilj.
Sto se udruzivanja malinara iz juzne Srbije tice, rekao si da je to dobra stvar, ali to nije udruzivanje, nego razdruzivanje malinara u Srbiji. Sad treba zapadna srbija da ima svoju organizaciju, juzna svoju, istocna svoju, i umesto da zajednicki nastupamo mi cemo da se konkurisemo na trzistu i da jedni drugima ubijamo cenu. Ideja koju ste pokrenuli kao UNIJA MALINARA SRBIJE je bila odlicna, ali ste se usput negde pogubili, i kako ste neozbiljno krtenuli, sledece godine necete prikupiti ni tih 13 000 tona, koje ste navodno, ugovorili za ovu sezonu