Ko ce da se bavi politikom ili nece to je njegova stvar, mislim na Terzica, ovde pricamo o borbi za sto visu cenu maline. Unija malinara i Terzic su izasli sa konkretnom ponudom, odnosno cenom od oko 130 din za kilogram, sto je cena koju bi svako od nas veoma rado prihvatio prosle godine. Sad nam ostaje samo da cekamo i da vidimo te ugovore koji se pominju i da sami odlucimo sta cemo sa svojim malinama. Ako je u ugovorima sve onako ko sto u Uniji malinara kazu ja ne vidim razlog zasto ne bi potpisao taj dokument. A svako ce moci da odlucuje za sebe, da li ce da ugovori prodaju sa Unijom, ili ce mozda da ceka ponudu hladnjacara, ili mozda neke subvencije od drzave, ili ce da pece rakiju od malina, znaci kome kako odgovara tako nek radi. Svima je jasno da su nas prosle godine opljackali, i sve te price o nekim izvoznim cenama kod mene ne prolaze, ja u njih ne verujem, jer se pomonju neke cene od 15 - 16 pa i vise eura po kilogramu na trzistu u Evropi a od nas je uzeli po 0,8 eura ? Sto se mene tice sve je to samo propaganda kako bi lopovski izvoznicki lobi opravdao svoju bezobrazno nisku otkupnu cenu, i nista vise od toga. Ista je stvar , recimo i sa otkupom mleka, ovde je cena u otkupu nekih 25 din po litru, a onda prodaju "kravicu" za 100 dinara po litru, i to sa polovinom masne jedinice u sebi. Zar i to nije pljacka ? E sad kad se pojavio kupac iz inostranstva, sad se svi nasli ugrozeni, i hladnjacari a pogotovo izvoznici, koji su do sad imali monopol nad izvozom maline, i eto ih kako su krenuli u hajku na Uniju i Terzica. Jednostavno, nece se oni tako lako odreci miliona eura zarade, uradice oni sve sto im je u moci ne bi li sacuvali svoj monopol i svoju zaradu. Ja bi voleo da ovde cujemo jos neke predloge kako da dodjemo do sto vece otkupne cene maline. Ali zasad se sem ovog predloga unije nije cuo niti jedan drugi predlog, ili ponuda, ili bilo sta. Umesto borbe za sto visu otkupnu cenu ovo se pretvorilo u borbu protiv Unije i Terzica. Ja tog coveka niti znam niti poznajem, niti imam razloga da ga branim, i ako me slaze ili prevari nece imati veceg kriticara od mene, ali ne mogu, niti iko dobronameran moze, da okrivljuje coveka unapred. Znaci, sacekajmo da vidimo sta ce od svega toga biti, u medju vremenu diskutujmo o tome kako da na jos neki nacin dodjemo do dobre cene. Eto, kako sam ja video, ovde ima i jako puno hladnjacara, mozda bi mogli i od njih konkretno da cujemo neki predlog ili ponudu.