dekiVR
Član
Zasto Vilamet nije ucestvovao u onim opravdanim protestima malinara letos i jesenas. Cuju se razno razne verzije, pa bi voleo da to cujem od vas, ljudi koji su u tome ucestvovali. Mislim ako nije neki problem
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vilamet jeste ucestvovao i organizovao letnje proteste i konkretno polazak sa traktorima za bg
Gomila gluposti i lazi.
Terzic ima polovnu hladnjačicu, za sopstvene potrebe, kupljenu na kredit (nije platio ratu).
Jeste vozio dzip (ne vredi ni blizu navedene cifre, jer je star), dao mu prijatelj da proba.
Terzić je učestvovao u radu Vilameta kada je doneta odluka o protestu, a učestvovao je i u osnivanuju ove organizacije (mislim da je reč o 2001g, ja sam se pojavo godinu dana kasnije)
Naravno, da je bio na protestu u radno vreme, dobio bi otkaz na poslu (niti je mogao dobiti slobodan dan). Da nije stigao, u zadnjem trenutku (narod je počeo da se razilazi) sve bi se završlo 02. 08. 2011., malina bi bila 0.6e, a vlastodršci mnogo jači nego sad.
Jeste dobo posao u EPS-u, ali posle 6 godina angažovanja na privremenim i povremenim poslovima. Kamo sreće da može da živi od dva hektara maline.
Čudi me da niste naveli da ima stan u Beogradu (priča se, ali koliko zanm nema).
Na kraju, ko je svetac koji hoda po zemlji, ali ako se neko dokazao kao borac za prava naroda onda je to on.
Sutra vise detalja šta se dešavalo, koje su ideje, strategija...
Ovo i nije hladnjača, više je zamrzivač. Priča je bila u kontekstu da je on, malte ne postao hladnjačar. Prvo sam ja trebao da kupim tu hladnjaču, pa sam odusao, inače sam u dobrim odnosima sa bivšim vlasnikom (tačnije njegovim sinom). Nije ti mogao prodati ono što je već prodato.
Malo sam gledao po netu, vrednost takvog automobila, te starosti je ispod 10000e. Posle izbora će biti poslanik i mislim da će sebi moći priuštiti takav auto.
Mozda je sad trenutak da se napravi mala retrospektiva događaja.
Upravo zbog ovakvih insinuacija, nisam, pre samih protesta bio naročito aktivan. Posebno iz razloga što su razne političke stranke iskoristile obaveznu preregistraciju udruženja da uspostave kontrolu nad Vilametom.
Tog 02. 08. 2011., u vreme početka protesta, bio sam sa Terzićem na poslu, ali u neprestanoj telefonskoj vezi sa ljudima na protestu, koji su ga zvali da što pre dođe. Brutalna reakcija policije naterala me je da se ponovo aktiviram (iako sam se bio, sebi, zarekao da to više neću raditi).
U 15 h sa još dvoicom kolega krenuli smo na lice mesta. Reka ljudi je isla od mesta sukoba, zaustavljali su se uz komentare „sačekaj da vidimo šta će Terzić uraditi“...
Protesti u Arilju su se zvršili tako što je Predsednik „Vilameta“, na sastanku u ministarstvu ustao i rekao „prihvatam 10 dinara na moju odgovornost“, znači bez ikakvih garancija. Plus je pozvao ljude na barikadi i rekao da se narod razidje.
Posle protesta zvali su nas ljudi iz drugih mesta sa željom da se organizuju. Kako nam je bilo jasno da je „Vilamet“ pod kontrolom, doneli smo odluku da, dok se službe bave „Vilametom“ organizujemo proteste u drugim mestima.
Formira se unija i tu iznosim koncept da se formira jaka sindikalna organizacija koja okuplja malinare, ali da se oformi i političko krilo koje će u Skupštini braniti interese malinara i biznis krilo koje će obezbediti direktnu prodaju maline.
Kreće se u proteste i, kako su ljudi kvarljia roba odmh dobijam saznaja da iz ministarstva održavaju kontakte sa pojedincima iz Unije, iza leđa rukavodstva (osnovni zaključak skupštine unije je da, dok traju protesti, pregovore može vršti isključivo ovlašćeni pregovarački tim). Naravno, isključili smo ih, i oni su danas okosnica Saveza malinara (paralelno udruženje).
Finale protesta je planirano u Beogradu, pred zgradom vlade. Veče pred protesta mediji prepuni izjava predsednika „Vilameta“ i predsednice opštine Arilje, malinari nemaju razloga za protest, da je vlada ispunila obećano i da narod treba da se javi u hladnjače da dobije 10din (do današnjeg dana to niko nije isplatio). Narod je zbunjen, manje obavešteni shvataju da se od protesta odustalo i odziv nije zadovoljavajući. Nedovoljan da se napravi pomak u ceni.
Međutim politička priča proširuje krug saveznika, omogućava međunarodne kontakte i pokreće i biznis priču.
Iskreno nisam verovao ba ćemo imati biznis priču za ovu sezonu.
Sada je sve na narodu. Ukoliko potpiše ugovore uzimamo sudbinu u naše ruke, u protivnom sve pada u vodu.